Lazer tutan taraftara 6 yıl hapis istendi

Galatasaray-Beşiktaş derbisinde kaleci Tolga Zengin'e lazer tutan seyirci hakkında "silahla kasten yaralama" iddiasıyla suç duyurusunda bulunuldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Hafta sonu oynanan Galatasaray - Beşiktaş derbisinde kaleci Tolga Zengin'e ve diğer Beşiktaşlı futbolculara lazer tutarak taciz eden taraftar hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Beşiktaş taraftarı avukat Kemal Ozan Atak, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na 5 sayfalık dilekçe sundu ve söz konusu taraftarın "silahla kasten yaralama" suçundan yargılanarak 6 yıla kadar hapisle cezalandırılması istedi.

Dilekçede, Tolga Zengin başta olmak üzere Beşiktaş'lı futbolcular da "Gözlerine lazer tutarak taciz eden, görme yetilerini tehlikeye sokan" taraftarın bulunması istedi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na sunulan dilekçede, şu ifadeler kullanıldı:

"Görüntü kayıtları, tanık beyanları, uzman hekim açıklamaları ve bilimsel görüşler ortada bir 'kasten adam yaralama' suçunun varlığını açıkça göstermektedir. Hayatın olağan akışında saldırı veyahut savunma amacı ile kullanılmayan, bu amaçlar için üretilmemiş lazer cihazının, eşkali belli şüpheli tarafından Beşiktaşlı futbolcu Tolga Zengin'e karşı fiilen saldırı ve gözlerine zarar verme kastı ile görme yeteneklerine engel olunması, lazer cihazının silah olarak kabul edilmesini zorunlu kılmaktadır."

Dilekçede, kaleci Tolga Zengin'in, gözüne tutulan lazer nedeniyle, zorunlu olarak oyundan çıktığı öne sürüldü.

Bu konularda ilginizi çekebilir