Lider farklı kapattı

Spor Toto Süper Lig'in 17. hafta mücadelesinde Kayserispor'u 5-1'lik farklı skorla yenen Fenerbahçe, ligin ilk yarısını 41 puanla zirvede tamamladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Kayserispor karşısında ilk yarıyı 0-0 tamamlayan sarı-lacivertli takım, ikinci yarıda adeta patlama yaparak rakip fileleri 5 kez havalandırdı. 

Ligin ilk yarısındaki 17 maçta 13. galibiyetini elde eden Fenerbahçe, 2'şer beraberlik ve yenilginin ardından toplam 41 puana ulaştı. 

Sarı-lacivertli ekipte bu sezon ligde Sow 9, Emenike 8, Cristian 3, Caner Erkin 2 ve Mehmet Topal da 1 gole imza attılar. 

"Sarı Kanaryalar", sezonun 17 maçlık bölümünü attığı 43 gole karşılık kalesinde 19 gol görerek tamamladı. 

Fenerbahçe, ligin ilk yarısında en yakın rakibi Galatasaray'ın 8 puan önünde yer alarak, şampiyonluk yolunda önemli bir avantajın sahibi oldu.

İkinci yarı tam 6 gol

İlk yarısı 0-0 tamamlanan mücadelede, ikinci yarının başlamasıyla goller ardı ardına geldi. 

Fenerbahçe, maçın 51. dakikasında Cristian'ın ayağından penaltı golüyle 1-0 öne geçerken, 59. dakikada Bobo'nun golü Kayserispor adına skora denge (1-1) getirdi. İki dakika sonra 61. dakikada Sow'un golü Fenerbahçe'yi 2-1 öne geçirirken, 63. dakikada sahneye çıkan Mehmet Topal, takımını 3-1'lik üstünlüğe taşıdı. 

Mücadelede üstün oyununu sürdüren Fenerbahçe, 70. dakikada Emenike'nin şık golüyle 4-1, 76. dakikada da Caner Erkin'in şık golüyle skoru 5-1'e getirdi. 

Bu sezon 3. penaltı golü

Kayserispor'a ilk golünü penaltıdan atan Fenerbahçe, bu sezon ligin ilk yarısında 3. kez penaltıdan gol kazandı. 

Kazandığı 4 penaltıdan üçünde gol bulan sarı-lacivertli takım, bir atışta ise golle buluşamadı. Emre Belözoğlu 2, Cristian 1 penaltı golüne imza atarken, Kuyt kullandığı bir penaltı atışından yararlanamadı. 

Emre, ligin ilk haftasındaki Torku Konyaspor ve 11. haftadaki Galatasaray maçlarında kullandığı atışları, gole çevirdi. Kuyt ise 15. haftadaki Akhisar Belediyespor mücadelesinde atıştan faydalanamadı. 

Öümcek adam Cristian

Fenerbahçe'nin Brezilyalı futbolcusu Cristian, 51. dakikada attığı penaltı golünden sonra maskeli kutlama yaptı. 

Penaltı atışını gole çevirdikten sonra tribünlere doğru koşan Cristian, şortundan bir maske çıkardı. Kafasına geçirdiği "örümcek adam" maskesiyle poz veren Brezilyalı, çevresini saran takım arkadaşlarıyla golün sevincini yaşadı.

Öte yandan, Fenerbahçeli taraftarlar, karşılaşma oynanırken zaman zaman "Her yer rüşvet, her yer yolsuzluk", "Hükümet istifa" şeklinde tezahüratlar yaparak, hükümete tepki gösterdi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir