Mercedes AMG Petronas 'duble' serisini sürdürme peşinde

Formula 1, 2015 sezonu sekizinci yarışıyla bir kez daha Avrupa’ya geri dönüyor. Son yarışta Kanada’da duble yapan Mercedes AMG Petronas, Avusturya Grand Prix’inde de ilk iki sıranın en büyük favorisi olarak gösteriliyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Markalar sıralamasında zirvede yer alan Mercedes AMG Petronas, bir önceki yarış olan Kanada Grand Prix’inde Lewis Hamilton’la ilk sırayı alırken, Nico Rosberg’le de ikinciliği elde etmişti. Gümüş Ok’lar geçtiğimiz yıl Avusturya’da Rosberg’le birinci, Hamilton’la da ikinci olmuştu.

Sezonun sekinci yarışı olan Avusturya Grand Prix’i, ilk kez 1970 yılında takvime dahil edildi. 4.326 km uzunluğundaki pistte pilotlar 71 turun sonunda toplam 307.020 km yol kat ediyor.  Tarihte en hızlı turu 2003 yılında 1.08.337 ile Michael Schumacher atmıştı. Avusturya’daki son yarışı Mercedes AMG Petronas pilotlarından Nico Rosberg ilk sırada tamamlarken, Britanyalı pilotu Lewis Hamilton ise takımına ikinciliği kazandırmıştı.

Geçtiğimiz yıl Formula 1’de büyük bir hegemonya kuran Mercedes AMG Petronas,  rakiplerine karşı üstünlüğünü 2015’te devam ettiriyor. Sezonda yedi yarış geride kalırken yedi yarışı sonunda Lewis Hamilton 151 puan ile zirvede yer alırken, takım arkadaşı Nico Rosberg de 134 puanla ikincilikte bulunuyor. Lewis Hamilton, Avustralya, Bahreyn, Çin ve Kanada’da birinciliği, Malezya ve Barselona’da da ikinciliği elde etti. Takım arkadaşı Nico Rosberg ise, Barselona ve Monako’da birinciliğin, Avustralya, Çin, Kanada’da ikinciliğin ve Bahreyn ile Malezya’da da üçüncülüğün sahibi oldu.

F1 W06 (Gümüş Ok) hibrit aracıyla sezona lider olarak devam eden geçtiğimiz yılın markalar şampiyonu Mercedes AMG Petronas takımı, bu yıl da markalar sıralamasında yedinci yarış sonunda 285 puanla en yakın rakibinin 105 puan önünde ilk sırada bulunuyor. 

Pilotlar sıralamasında ilk sırada yer alan Lewis Hamilton Avusturya öncesinde “İki yarış sonrasında tekrar zirveye çıkmak ve Kanada’da kazanmak benim için çok özeldi. Önümüzde ise geçtiğimiz yıl zorlandığım Avustuya Grand Prix’i var. Geçen sene dokuzunculuğa gerilesem de ikinci bitirmeyi başarmıştım. Benim için harika bir savaş ve geri dönüş olmuştu. Önümüzdeki Pazar kazanmak için elimden geleni yapacağım, ayrıca bizleri harika bir seyirci topluluğu bekliyor. Onların önünde yarışmaya sabırsızlanıyorum”dedi.

Geçtiğimiz yıl Avusturya’da galibiyete ulaşan Nico Rosberg ise “Kanada’da ikincilik benim için üzücü oldu. Sıralama turlarında istediğimi elde edemedim ve bu da yarışa yansıdı. Fakat Avusturya’da sıralamalarda daha dikkatli olup, yarışa ilk sırada başlamayı dört gözle bekliyorum. Geçtiğimiz yıl bizler için zorlu bir yarış olmuştu ama sonunda kazanmayı başarmıştım. Bu yıl da aynı zorlukta geçeceğine inanıyorum. Yarışmaktan oldukça keyif aldığım bir pist ve ayrıca taraftarlar da harika. Avusturya’da zafer için elimden geleni yapacağım” şeklinde konuştu. 

Avusturya Grand Prix’inin Türkiye saati ile ayrıntılı programı;:

20 Haziran 2015 Cumartesi

15.00 – 16.00    Sıralama Turları

21 Haziran 2015 Pazar

15.00 Avusturya Grand Prix