Mercedes AMG Petronas sezona 'duble'yle başladı

Formula 1’de 2015 sezonunun ilk yarışı olan Avustralya’da Mercedes AMG Petronas pilotları ilk iki sırada yer aldı. Melbourne’de antrenman ve sıralama turları dahil en hızlı isimleri Hamilton podyumun ilk sırasında, Rosberg ise ikinci sırasında yer aldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Formula 1 2015 takvimin birinci yarışı olan Avustralya’da Mercedes AMG Petronas pilotları Lewis Hamilton yarışı ilk sırada bitirirken, Nico Rosberg de ikinciliği elde etti. Bu sonuçla Hamilton ve Rosberg, geçtiğimiz yıl bıraktıkları yerden F1’e geri dönmüş oldu. 2014 sezonu sonunda Lewis Hamilton pilotlar şampiyonu, Nico Rosberg da  pilotlar sıralamasında ikinci olmayı başarmıştı. 

Cuma günü yapılan antrenman turlarında en hızlı turlara imza atan Lewis Hamilton ve Nico Rosberg, dünkü sıralama turlarında da fırtına gibi esti. Yarışa da birinci ve ikinci sırada başlayan Hamilton ve Rosberg, yarış sonuna kadar üstünlüklerini korumayı başardı. Hamilton, 1.31.54.067’lik dereceyle yarışı bitirken, Rosberg de takım arkadaşının 7.640 saniye gerisinden geldi. 

Lewis Hamilton, aldığı 25 puanla pilotlar sıralamasında ilk sıraya yerleşti. Nico Rosberg de 18 puanı kazanarak ikincilik koltuğuna oturdu. F1’de sezonun ikinci yarışı, 29 Mart’ta Malezya’da gerçekleşecek.