Mourinho veda etti!

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Paris St Germain, Chelsea'yi eleyerek çeyrek finale yükseldi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde uzatmalara giden ve 2-2 berabere biten ikinci tur rövanş maçında Paris St Germain, deplasmanda atılan gol avantajıyla Chelsea'yi eleyerek, çeyrek finale yükseldi.

İngiltere Premier Lig lideri Chelsea, Paris'te oynanan ve 1-1 sona eren ilk maçın rövanşında Fransız ekibini, Stamford Bridge Stadı'nda ağırladı. Mücadelenin 31. dakikasında Oscar'a yaptığı faul sonrasında hakem Björn Kuipers, Zlatan İbrahimoviç'i kırmızı kartla cezalandırdı ve konuk ekip 10 kişi kaldı. Maçın ilk yarısı golsüz sona erdi.

81. dakikada kullanılan korner atışında kaptan Terry'nin kafayla indirdiği topu penaltı noktası üzerindeki Cahill ağlara gönderdi ve Londra ekibi 1-0 öne geçti. Fransız temsilcisi 5 dakika sonra David Luiz ile beraberliği yakaladı. Sağ taraftan kullanılan korner atışında ceza alanında iyi yükselen Brezilyalı futbolcu, kafa vuruşuyla eski takımına karşı eşitliği getiren golü attı ve karşılaşma uzatmalara gitti.

96. dakikada Zouma ile hava topuna yükselen Silva, topa eliyle müdahale edince hakem Kuipers penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Hazard, meşin yuvarlağı kaleci Sirigu'nun solundan ağlarla buluşturdu ve yeniden takımını öne geçirdi: 2-1.

Paris ekibi, ikinci uzatma devresinde bir kez daha eşitliği yakaladı. İlk uzatma devresinde penaltıya neden olan Silva, sol taraftan kullanılan korner atışından gelen topu kafa vuruşuyla uzak direğe doğru yönlendirdi ve kaleci Courtois'i aşan meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 2-2.

Deplasmanda rakibine karşı 10 kişi mücadele eden Paris St Germain, kalan dakikalarda skoru korudu ve deplasmanda atılan gol avantajıyla adını çeyrek finale yazdırdı.

Mourinho 6 yıl sonra ikinci turda elendi

Chelsea'deki ikinci döneminde Londra ekibiyle iddialı bir sezon geçiren Portekizli teknik adam Jose Mourinho, 6 yıl sonra ilk kez "Devler Ligi"ne ikinci turda veda etti.

Mourinho, İtalya'nın Inter ekibini çalıştırdığı dönemde İngiliz ekibi Manchester United ile eşleşmişti. İlk maçta sahasında golsüz berabere kalan Inter, Old Trafford Stadı'nda rakibine Vidic ve Ronaldo'nun golleriyle 2-0 mağlup olmuş ve Şampiyolar Ligi'nin ikinci turunda elenmişti.

"Devler Ligi"nde Fransız ekiplerine karşı 18 maçına çıkan Mourinho, dün gece üçüncü mağlubiyetini aldı.

Chelsea'nin elenmesinin ardından Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final mücadelesi veren iki İngiliz ekibi kaldı. Gelecek hafta rövanş maçına çıkacak Manchester City, Barcelona'ya karşı sahasındaki ilk maçı 2-1 kaybederken, Arsenal da Monaco'ya karşı Emirates Stadı'ndaki ilk mücadelede 3-1 mağlup olmuştu.