Olcay Şahan: Son yılların en iyi ligi olacak

Trabzonsporlu futbolcu Olcay Şahan yeni sezon öncesi değerlendirmede bulunarak, "Son yılların en iyi ligi olacağını düşünüyorum. Çünkü gerçekten herkes çok iyi takım oluşturdu" ifadelerini kullandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Trabzonspor'un geçen sezon Beşiktaş'tan kadrosuna dahil ettiği Olcay Şahan, Macaristan'ın başkenti Budapeşte'nin Telki kasabasında kamp yapılan otelde düzenlenen toplantıda, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Bordo-mavili futbolcu, son yıllarda en yüksek tempolu kampını geçirdiğini ifade ederek, "Hedefleriniz varsa, çok büyükse tabii ki buna katlanacaksınız. Bunu hep birlikte çok iyi başarıyoruz." diye konuştu.

Genç futbolcu Yusuf Yazıcı ile ağabey kardeş gibi olduğunu dile getiren Olcay Şahan, şöyle devam etti:

"Bu konuda eleştirildiğimi şimdi duyuyorum. Çok genç futbolcularımız var, biz bir aileyiz, önemli olan birlikte olmamız. Genç futbolcuların hepsine yardım etmek isterim. Bu futbolcunun ağabeyi sayılırım. Biz bir bütünüz, önemli olan takımın başarısı. Bu takımın başarılı olması için elimden gelenin en iyisini yapmak isterim. Yusuf, Abülkadir, Abdürrahim olsun, Castillo olsun hepsine yardım etmek isterim. Benim görevlerimden biri bu. Tecrübeli oyuncu bir takıma geliyorsa, genç oyunculara yol açmalı."

"Daha çok çalışmamız lazım"

Geçen sezonun ikinci yarısını çok iyi geçirdiklerini aktaran Olcay Şahan, şunları kaydetti:

"10 maçlık galibiyet serimiz vardı ama herkes son 5 haftayı eleştiriyor. Ben eleştirmiyorum. Yeni birleşmiş bir takım vardı. Çıtayı yükselttiğimiz, sezonun ikinci yarısında ligin en iyi futbolunu oynadığımız için son 5 haftada futbolcular olarak yorulduğumuzdan eleştiri aldık. Demek ki daha çok çalışmamız lazım. O algıyı oluşturmamak, son 5 haftada kötü bir Trabzonspor olduğunu göstermemek için daha çok çalışıp 17 hafta arka arkaya kazanmaya çalışacağız."

Hiçbir zaman fikstürü iyi ya da kötü olarak değerlendirmediğini belirten Olcay, "Her takıma karşı 2 kere oynayacaksın, sezon sonunda olduğumuz yeri kendin belirleyeceksin. Her zaman önümüzdeki ilk maça bakacağız. İç sahada Atiker Konyaspor ile yapacağımız sezonun ilk maçında taraftarımız umarım stadı doldurur. Sezona iyi hazırlanıp taraftarlarımıza 3 puan hediye etmek, hedeflerimize ulaşmak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

"Forma sayım kadar gol ve asist"

Geçen sezonki performansına ilişkin bir soru üzerine Olcay Şahan, "Geçen sezon benim için zordu. Kendim de zaten bilincindeyim. Sezonun ortasında geldim. Trabzonspor'da 7 asist ve 1 golün kötü olduğunu düşünmüyorum. Bütün sezona bakarsak, 9 asist ve 3 gole geliyor ama o benim futbolum ve şahsıma göre tabii ki az. Bu sezon forma sayım (20) kadar gol ve asist yapacağım." diye konuştu.

Rakiplerinin yaptıkları transferlerin ardından yeni sezonda şampiyonluk yarışının nasıl geçeceği yönündeki soruya Olcay Şahan, şu cevabı verdi:

"Takımlar transfer yapıyor. Niye yapıyor, geçen sezon iyi oynayamadıkları için. Bizim yönetimimiz nokta atışları yapmaya çalışıyor, çünkü iskelet kadromuz kuruldu. Bu takıma birkaç nokta transfer yapılması gerekiyor. Onu da yaptığımız zaman takımın çok iyi olduğu ortada. Sezonun ikinci yarısında herkes bunu gördü. Son yılların en iyi ligi olacağını düşünüyorum. Çünkü gerçekten herkes çok iyi takım oluşturdu. Sezonun kıran kırana geçeceğini düşünüyorum."

"Nokta transferler"

Olcay Şahan, iyi bir kadrolarının bulunduğunu belirterek, "Şahsi düşüncem, bu takım şu an zaten hedefe ulaşabilecek kadroya sahip. O benim işim değil, hocanın, yönetimin kararı. Onlar ne düşünüyorsa o olacaktır. Biz işimizi yapmak zorundayız. İskelet kadromuz zaten sağlam diye düşünüyorum. Onu geçen sezon ikinci yarı kanıtladık. Yönetim ve hocamızın uygun gördüğü nokta neresiyse oraya takviye olacaktır. Biz elimizden geleni yapıp hedefimize ulaşmaya çalışacağız." diye konuştu.

Forma için rekabet yaşanmasının başarı için önemli olduğunu vurgulayan deneyimli futbolcu, "Kıran kırana rekabet yaşanan yerde başarı olur. Rekabet olmazsa başarı olmaz. Çünkü rekabet olmazsa belli oyuncular kesin oynayacak ya da oynamayacak. Rekabet olursa ve sezon içinde devam ederse, herkes forma için elinden geleni verir. O yüzden de takım başarılı olur. İnanıyorum ki bu sezon herkes çok farklı Trabzonspor görecek. Kimse için forma kolay olmayacak. Kolay olursa hedefimize ulaşmakta zorlanırız." ifadelerini kullandı.

"Kucka, büyük futbolcu"

Olcay Şahan, takıma yeni katılan Slovak futbolcu Kucka hakkında ise "Bero ve Durica, milli takımdan arkadaşları. Onlar yeterince destek çıkıyor. Biz de elimizden geldiği kadar destek vermek istiyoruz. Büyük futbolcu, bizim takıma da büyük katkıları olacağına inanıyorum. O da hazırlık kampına yeni katıldı. İnanıyorum ki takım için başarılı olacak." şeklinde görüş belirtti.

Taraftarlara da mesajlar veren Olcay, "Bu sezon çok farklı Trabzonspor olacak ve taraftarlarımızla kolbastı oynayabileceğiz." dedi.

"Trabzon'u kötü anlattılar"

Olcay Şahan, Trabzonspor'a gelirken aklında soru işaretlerinin bulunduğunu kaydederek, şunları söyledi:

"Trabzon'a gelirken soru işaretlerim vardı. İnsanlar bana Trabzon'u güzel anlatmıyordu. 'Orada çok zorluk çekersin.' gibi türlü türlü şeyler söylüyordu. Ben kararımı vermiştim, Trabzonspor'un futbolcusu olmak istiyordum ve geldim. Trabzon'a gelişimde taraftarların o kadar cana yakın olmaları, saygı duyması, bakış açısı çok farklıydı. İnanılmaz mutlu oldum. Trabzon halkı futbol sevdasını çok içten yaşıyor. Biz de bunun karşılığını vermek istiyoruz. Sonuçta onlar bizi çok iyi destekliyor. Çok mutluyum. Trabzon'da ailemle çok mutluyuz. O yüzden fazla söyleyecek bir şey bulamıyorum."

Olcay, taraftarların sabırlı olduğunu kaydederek, "O sabrın karşılığını verme zamanının geldiğini düşünüyorum. 'Bu sene o sene.' diye cevap vermek istiyorum. Bizim hedefimiz var, elimizden gelenin en iyisini yapmak istiyoruz. İnşallah o sene bu sene olur." değerlendirmesinde bulundu.

"Beşiktaş mağlubiyeti üzdü"

Geçen sezon 10 haftalık yenilmezlik serisinin ardından Beşiktaş maçını kaybetmelerinin ardından neler hissettiğini sorulması üzerine Olcay, şunları aktardı:

"O bizi biraz etkiledi. Sonuçta 10 maçtır kaybetmemiştik. İnanıyorum ki o maçı kaybetmeseydik diğer müsabakaları da kaybetmeyecektik. Bizi üzdü, biraz yaraladı. Ondan sonra hızlı toparlandık. Antalyaspor maçı vardı. Orada hızlı bir toparlamaya girdik. Futbol bu, bazen çıkışlar bazen inişler olacak. O maçın gelecek sezon için bizi daha güçlendirdiğini düşünüyorum. Sonuçta kaybettiğinde ayağa kalkmasını bilirsen, bu demektir ki daha çok güçleniyorsun. O yüzden bu sezon elimizden gelenin en iyisini yapıp derbileri de kazanmaya çalışacağız."

Olcay Şahan, milli takımın eylül ayında çok önemli maçlarının bulunduğunun hatırlatılması üzerine, "Milli takım formasını, ay-yıldızı taşımak farklı bir duygu. Türkiye'nin çok iyi gittiğini düşünüyorum. Çok başarılı. İki maç çok kritik, kazanırsak Dünya Kupası'na hep birlikte gideceğimizi düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Teknik direktörleri Ersun Yanal'dan övgüyle bahseden Olcay, futbolu da Trabzonspor'da bırakmayı düşündüğünü ifade etti.

Olcay, Yusuf Yazıcı'yla ilgili bir soru üzerine, şunları söyleyerek sözlerini tamamladı:

"Yusuf Yazıcı, Trabzonspor'dan ayrılırsa Avrupa'da çok büyük kulüplerde olacak. Yusuf Yazıcı bence Türkiye'nin en yetenekli futbolcusu, Arda Turan gibi başarılı. Türkiye'de oynayıp Avrupa'ya gidip orada ismini çok büyük kulüplere yazdıracağına inanıyorum çünkü onda gördüğüm yetenekleri gerçekten uzun yıllardır kimsede görmedim."