Panzer gibi geçti: 7-1

Dünya Kupası yarı final karşılaşmasında Almanya, Brezilya'yı bozguna uğrattı. Panzerler, 18 dakikada bulduğu 5 gol ve 7-1'lik skorla Brezilya'yı adeta ezdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BELO HORIZONTE - Dünya Kupası yarı final ilk maçında Brezilya ile Almanya karşı karşıya geldi. Brezilya kendi ülkesinde düzenlenen turnuvada tarihinin en ağır yenilgisini aldı. Maçın ilk düdüğü ile birlikte ezici üstünlüğünü ortaya koyan Almanya ilk yarıda adeta gol oldu yağdı. 18 dakikada Brezilya kalesine tam 5 gol gönderdi. İkinci yarı oyunu rölantiye alan ve rahat oyununu sürdüren Panzerler 2 gol daha buldu. 

Panzerlere turu getiren goller; 11'de Müller, 23'te Klose, 25 ve 26'da Kroos, 29'da Khedira, 69 ve 79'da Schürrle'den geldi.

Brezilya'nın tek golünü ise 90'da Oscar kaydetti.

Gollerle birlikte maçı izlemeye gelen Brezilya taraftarları neye uğradığını şaşırdı. Taraftarlar arasında göz yaşlarını tutamayıp hüngür hüngür ağlayanlar oldu. Bir çok Brezilyalı taraftar henüz 35. dakikada tribünleri terk etti.

Sosyal medya ise atılan gollerle birlikte yıkıldı. Twitter ve Facebook'ta gecenin gündemi Brezilya- Almanya maçı oldu. Sambacıların aldığı tarihi yenilgiyi tiye alan kullanıcılar birbirinden komik fotoğraflar paylaştı.

Müller: Çılgın bir sonuç

Maçın yıldız futbolcularından Thomas Müller maç sonunda yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamada 7-1 lik skorun beklenilen bir skor olmadığını sonucun ''çılgın bir sonuç'' olduğunu ifade etti.

Maçta hızlı top kazanıp bunları değerlendiren taraf olduklarını dile getiren Müller, ''Ne diyeceğimi bilemiyorum. Ama bu burda kaldı. Diğer maça bakacağız, kaliteli bir takımız. Kupayı almak istiyoruz'' dedi.

Öte yandan maçta bir golü bulunan Miroslav Klose ise dünya kupasında en fazla gol atan oyuncu olarak tarihe geçti.

Bu konularda ilginizi çekebilir