"Heyecandan uyuyamadım"

Galatasaray karşısında kaydettiği golle "Spor Toto Süper Lig'de en genç gol atan oyuncu" unvanını eline geçiren 16 yaşındaki Enes Ünal'ı, maç sonrası heyecandan uyku tutmadı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA - Spor Toto Süper Lig'de, Galatasaray filelerini havalandırarak "ligde en genç gol atan oyuncu" unvanına sahip olan Bursasporlu Enes Ünal (16), "Maçın ardından tesislerde kaldım. Heyecandan sabah 04.00'e kadar gözlerime uyku girmedi" dedi.

Ünal, hayallerinin gerçeğe dönüşmesinin mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Babasının, Bursaspor'un eski savunma oyuncularından Mesut Ünal olduğunu hatırlatan ve küçüklüğünden bu yana "Bir gün mutlaka Atatürk Stadı'nda bu formayı giyeceğim" diyerek hayaller kurduğunu belirten Ünal, "Hayallerime, ideallerime çok küçük yaşta kavuştum. İki onura birden sahip oldum. Hem Bursaspor'un en genç yaşta forma giyen futbolcusu oldum hem de ligin en genç gol atan oyuncusu unvanını kazandım" ifadesini kullandı.

Spor Toto Süper Lig'de forma giydiği ilk maçta gol atmasının, kendisi için kelimelerle anlatılamayacak bir duygu olduğuna dikkati çeken Ünal, ilk hayalinin, "Bursaspor formasıyla Atatürk Stadı'na çıkmak" olduğunu vurguladı. Bunun gerçekleştiğini anlatan Ünal, şunları kaydetti:

"Hocam Christoph Daum, karşılaşmanın 71'inci dakikasında oyuna alarak bana bir şans tanıdı. Karşılaşma öncesi 2-3 gündür bu maçta gol atmayı hayal ediyordum. 74'üncü dakikada da golle tanıştım. Anlatılamayacak bir duygu yaşadım. Ligdeki ilk golümü atarken takımımın da bir puan almasına katkı sağladım. Karşılaşmanın ardından sevincim inanılır gibi değildi. Maçın ardından tesislerde kaldım. Heyecandan sabah 04.00'e kadar gözlerime uyku girmedi."

- "Televizyonda karşılaşmayı izlerken sesleri kısılmış"

Ünal, karşılaşma sonrası soyunma odasında teknik heyet ve futbolcu ağabeylerinin, kendisini tebrik ettiğini belirtti.

 

A takıma yükseldiği günden itibaren verdikleri desteklerden dolayı taraftarlarına teşekkür eden Ünal, karşılaşma sonrası sahanın ortasına davet ederek üçlü çektirmelerinin de ayrı bir heyecanını yaşadığını bildirdi.

Maçtan sonra ilk olarak ailesiyle görüştüğünü aktaran Ünal, "Evde çok mutlu olmuşlar. Televizyonda karşılaşmayı izlerken sesleri kısılmış" diye konuştu.

Yeşil-beyazlı formayla hedeflerinin her geçen gün daha da büyüdüğüne dikkati çeken Ünal, daha güzel başarılara imza atmayı hedeflediğini sözlerine ekledi.

Taraftarlara, sosyal medyadaki sayfasından seslenen Ünal, "İyi dilekleriniz için teşekkürler. Umarım çok daha güzel günlerin başlangıcı olur" mesajını paylaşarak onlara teşekkürlerini sundu.

Bursaspor'un 14 Yaş Altı Takımında forma giydiği 134 karşılaşmada 203 gol atma başarısı göstererek maç başına 1,5 gol ortalamasını tutturan Ünal, geçen sezonun ikinci yarısında dönemin teknik direktörü Hikmet Karaman tarafından A takıma alınmıştı. Chelsea, Manchester United, Manchester City ve Borussia Dortmund gibi dünyaca ünlü kulüplerin takibe aldığı oyuncu, geçen ay yeşil-beyazlı kulüple profesyonel sözleşme imzalamıştı.