Roma'dan taraftarlarına yeni stat müjdesi

Roma Başkanı Pallotta, Roma taraftarlarının ve kentin yeni bir stada ihtiyaç duyduğunu ve bunun takım, kent ve ülke için büyük bir fırsat olduğunu vurguladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ROMA - İtalya Birinci Futbol Ligi (Serie A) takımlarından Roma, yeni stat projesini açıkladı.  

Roma, kulüp başkanı James Pallotta ve Roma Belediye Başkanı Ignazio Marino'nun katıldığı törenle taraftarlarına yeni stat projesinin tanıttı. 

Sarı-kırmızılı kulübün başkanı Pallotta, törende yaptığı konuşmada, stadın tamamen özel sektör eliyle inşa edileceğini ve herhangi bir kamu kaynağının kullanılmayacağına dikkati çekti. Stadın yapımının 2 yıl süreceğini ve birçok kişiye istihdam olanağı sağlayacağını da ifade eden Pallotta, "Olimpiyat Stadı, Roma'ya çok önemli bir şekilde evsahipliği yaptı ama miadını doldurdu. Roma taraftarları ve kent yeni bir stada ihtiyaç duyuyor. Bu, takım, kent ve ülke için büyük bir fırsat" diye konuştu. 

Roma'nın yeni futbol mabedinin kapasitesinin 52 bin 500 olacağını ancak 60 bine kadar genişletilebileceğini dile getiren Pallotta, Roma'yı dünyanın lider takımlarından biri yapmak için bir stada ihtiyaç duyduklarını ve bunu yapmak zorunda olduklarını söyledi. 

Yeni stat, Kolezyum'u andıracak 

Stadın ABD'li mimarı Dan Meis ise yeni stadın Roma kentinin tarihi simgelerinden biri olan Kolezyum'un modern konseptli yeni bir hali olacağını dile getirerek, "Yeni stat ile Kolezyum'un ihtişamını ve gücünü yeniden canlandırmak istiyoruz" değerlendirmesini yaptı. 

Meis, Tor di Valle semtine inşa edilecek yeni stadın dış cephesinin, Kolezyum'u andıracak şekilde tasarlanacağını belirtti.  

Mimar Meis, Olimpiyat Stadı'ndan farklı olarak tribünlerin sahaya daha yakın olduğu bir model geliştirdiklerini ve Roma'nın ateşli taraftarlarının bulunduğu "Curva sud" olarak anılan kale arkası tribünün de 14 bin kişilik olacağı bilgisini verdi.  

Roma Belediye Başkanı Ignazio Marino da yeni stat projesi nedeniyle gururlu olduklarını ifade ederek, bu stadın, inşaatların hızlı ve az bürokrasiyle yapılması yolundaki yeni çıkan yasadan sonra ilk olacağına dikkati çekti. 

Yeni stat projesini 90 gün içinde inceleyip değerlendireceklerini söyleyen Marino, Roma'nın efsane kaptanı Francesco Totti ve diğerlerinin 2016-2017 sezonunda yeni statta top koşturmasını istediğini de sözlerine ekledi.  

Roma kulübü maçlarını, ezeli rakibi Lazio kulübüyle Roma Olimpiyat Stadı'nda oynuyor. 

Bu konularda ilginizi çekebilir