Ronaldo otelciliğe el attı

Geçmişte Türkiye'de otel ve inşaat yatırımına gireceği konuşulanyeşil sahaların yıldızı Ronaldo tercihini Portekiz'den yana kullandı. Ünlü futbolcu dört otel için 40 milyon dolarlık yatırım yaptı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

dunya.com

Dünyaca ünlü futbolcu Cristiano Ronaldo, Porkezli turizm devi Pestana Hotel Grup'a dört butik otel için 40 milyon dolarlık yatırım yaptı. 

40 milyon dolarlık yatırım, Goal dergisi verilerine göre yıllık geliri 223 milyon doları bulan Ronaldo için devede kulak gibi kalacak. 

'Hep otel sahibi olmak istedim'

Yatırımla ilgili CNBC kanalına konuşan Ronaldo, "Hayatım boyunca hep bir otel sahibi olmak istemişimdir" dedi.

'CR7' markası otellerde yaşayacak

Dört butik otel Ronaldo'ya markası olan 'CR7' adını taşıyacak. Otellerin Ronaldo'nun hayatına damga vuran dört kentte yer alacağı açıklandı. Yıldız futbolcunun yıllardır hayalini kurduğu otellerin futbolcunun doğup büyüdüğü Portekiz'in başkenti Lisbon'a bağlı Funchal, futbol kariyerinde zirveye çıktığı Madrid ve futbolu bırakmayı düşündüğü New York'ta yer alacak. 

'O otelcilikte ben de futbolda birinciyim'

Pestana Grubu kurucusu ve CEO'su Dionisio Pestana ile ortak yatırıma girmekten çok mutlu olduğunu belirten Ronaldo, "Dionisio Pestana Portekiz'de iş yapmak için en doğru isim. O da benim gibi Madeiralı. Bu çok güzel bir ortaklık. Dionisio sadece Portekiz değil tüm dünyada çok deneyimli birisi. Dionisio otelcilikte birinci ben de futbolda. " dedi.