Samsun'da olimpiyat coşkusu

Samsun'un ev sahipliği yaptığı 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları, resmi açılış töreniyle başladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ercan ÜSLÜ

SAMSUN- Samsun'un ev sahipliğini yaptığı dünyanın en büyük üçüncü spor organizasyonu olan 23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyatları'nın açılış heyecanı başladı. 18-30 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek olimpiyatlara 97 ülkeden 3 bin 148 sporcu katılırken, önceki akşam 33 bin 919 kişi kapasiteli yeni 19 Mayıs Stadyumu'nda yakılan meşale ile olimpiyatlar start aldı.

Altı kıtadan 97 ülkeyi, 3 bin 148 sporcu ve 5 binin üzerinde katılımcıyı bir araya getiren 23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları, açılış seremonisiyle başladı. UEFA standartlarına uygun yeni 19 Mayıs Stadyumu'nda düzenlenen açılış seremonisinde tüm ülkelerin sporcuları, antrenörleri ve delegeleri geçit töreninde dünyayı selamladı.

Geçit töreninin ardından, Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Başkanı Thomas Bach, Uluslararası İşitme Engelliler Spor Komitesi (ICSD) Başkanı Valery Rukhledev, Samsun Valisi Osman Kaymak ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz konuşma yaptılar.

Ardından kürsüye çıkan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, oyunlar için kısa sürede 42 tesisi hazır hale getirdiklerini ifade ederek, "Esnaftan hava yolu kabin memuruna kadar 5 bin kişinin işaret dili eğitimi aldı" dedi.

Kılıç, Deaflympics Samsun 2017'nin, Türkiye hakkında yürütülen uluslararası karalama kampanyalarına, Türkiye'nin huzurlu ve emniyetli bir ülke olduğuna dair küresel ölçekte verilmiş en önemli cevap olduğunu söyledi.

Farklı dans gruplarının sergilediği kültürel programla devam eden seremoni, şarkıcı Murat Boz'un verdiği konserle ve ardından havai fişek gösterisiyle tamamlandı.