Son şampiyondan şeref sayısı

2014 FIFA Dünya Kupası B Grubu son maçında İspanya, Avustralya'yı 3-0 yenerek organizasyona galibiyetle veda etti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

CURITIBA - Grupta ilk iki maçlar sonunda üst tura çıkma şanslarını kaybeden takımlar arasında oynanan prestij karşılaşmasında son Dünya Kupası şampiyonu İspanya daha etkili bir görüntü ortaya koydu.

Son şampiyon İspanya, teknik direktör Vicente Del Bosque'nin Hollanda ve Şili maçlarında görev almayan oyuncuları sahaya sürdüğü karşılaşmada 36. dakikada 1-0 öne geçti. Iniesta'nın ara pasıyla sağdan çizgiye kadar inen Juanfran topu kale sahasında boş pozisyonda bulunan Villa'ya çıkardı. Bu futbolcu da şık topuk vuruşuyla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi.

69. dakikada İspanya farkı 2'ye çıkardı. Iniesta'nın ara pasıyla sol çaprazdan ceza sahasına girerek kaleciyle karşı karşıya kalan Torres, yerden yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı uzak köşeden filelerle buluşturdu: 2-0

82. dakikada İspanya skoru 3-0 yaptı. Fabregas'ın ortasında ceza sahasında sağ çaprazda topu kontrol eden Mata, karşı karşıya kaldığı pozisyonda meşin yuvarlağı kaleci Ryan'ın bacaklarının arasından filelere yolladı.

Karşılaşmadan 3-0 galip ayrılan 2010 Dünya Kupası şampiyonu İspanya, turnuvaya grup aşamasında galibiyetle veda etti. Avustralya ise 3. maçını da kaybederek organizasyondan puansız ayrıldı.

Bu konularda ilginizi çekebilir