Spordaki şiddeti e-bilet çözecek

Statlarda nisan ayında uygulanacak e-bilet ile spordaki şiddetin önüne geçilecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Statlarda nisan ayında uygulamaya geçirilecek e-bilet uygulaması sayesinde spordaki şiddet olaylarının önününe geçilmesi hedefleniyor.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliği Önleme Kanunu'nun getirdiği düzenlemelerden birinin de e-bilet uygulaması olduğunu hatırlattı.  

Bu uygulamanın hem sporseverler ve kulüpler için hem de spora yakışmayan hareketlerde bulunan sözde taraftarların tespiti noktasında önemli katkılar sağlayacağını ifade eden Kılıç, sistemin uygulanmaya başlanmasıyla müsabakalara çok daha hızlı bir şekilde, uzun kuyruklar beklemeden giriş yapmanın mümkün olacağını anlattı.

Kılıç, sistemin tamamen kullanıcı dostu olması adına gerekli adımları attıklarını dile getirerek, şunları kaydetti:

"E-bilet olarak tanımladığımız elektronik kartı internet üzerinden, satış noktaları ve stadyum girişlerinden bir defaya mahsus olmak üzere almak mümkün. İnternet üzerinden başvuruda bulunacak taraftarlarımızın yapmaları gereken tek şey uygulamanın resmi web sitesini ziyaret etmek. Dolduracakları başvuru formlarına hemen sistem üzerinden çekebilecekleri fotoğraflarını eklemeleri yeterli olacak. Müsabakaları takip etmek isteyen sporseverler, isterlerse internet üzerinden, isterlerse belirli satış noktaları ve spor tesisinin girişlerinden bir defaya mahsus olmak üzere 'e-kartlarını' çıkartacaklar. Sahip olacakları bu karta internet üzerinden, gişelerden ve ülkemizin genelinde hizmete sunulacak binlerce noktadan istedikleri müsabakanın biletini alabilecekler. Stadyum kapılarında kurulacak elektronik okuyuculara biletlerini okutarak maça giriş yapacak seyirciler, tamamen kişiye özel olan bu uygulamayla müsabakaları güvenli bir şekilde izleyebilecek."

Tüm statlarda uygulamaya geçilmesi için gerekli adımlar atıldı

Spor Genel Müdürlüğü ve Türkiye Futbol Federasyonu başta olmak üzere tüm paydaşların sistemin en kısa zamanda mümkün olduğu kadar fazla stadyumda hayata geçmesi için ciddi bir çalışma içerisinde olduğunu anlatan Kılıç, "Mevcut tesislerin yanı sıra ülkemizin dört bir yanında inşa ettiğimiz stadyumlarımızda da bu sistemin hazır olması adına gerekli adımları attık. İnşallah mevcut tesislerin e-bilet uygulamasına uygun bir şekilde modernize edilmesinin yanında büyük bir hızla tamamladığımız yeni stadyumlarımızda da bu sistemin hazır olmasını sağlayacağız" diye konuştu.  

"e-bilet spor müsabakalarındaki şiddet olaylarının önüne geçecek"

Bakan Kılıç, spor müsabakalarında şiddetin üzerinde özellikle durdukları bir konu olduğuna değinerek, şöyle devam etti:

"İnanıyoruz ki yaptığımız dev tesisleşme hamleleriyle, sportif açıdan attığımız adımlarla ve Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın bizlere verdiği görevle ülkemizin geleceğine dair kalıcı izler çiziyoruz. İster sporda şiddet  olsun, ister sosyal şiddet olsun fark etmez. Biz şiddetin en küçüğüne de kitleler tarafından eyleme dökülenine de karşıyız. Başlangıç noktamız birey. Önce birey olarak başlamalıyız bir şeylere. Gerisi inanın kendiliğinden gelir. Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak kurduğumuz gençlik merkezlerinde, hayata geçirdiğimiz sporcu yetiştirme tesislerinde, olimpiyatlara hazırlık merkezlerimizde üzerinde durduğumuz ilk ve en önemli konu sporcu ahlakı. Genç kardeşlerimize, çocuklarımıza bu ahlakı verirsek, inanın şiddet sadece Türkiye'nin sportif alanlarından çıkmakla kalmayacak. Şiddetten arınmış Türk sporunun çok daha sağlıklı, çok daha mutlu, çok daha başarılı bir Türkiye'nin en önemli kilometre taşlarından birisi olacağına inancım tam.  

Bunların yanı sıra hayata geçireceğimiz 'e-bilet' uygulaması, Sporda Şiddet ve Düzensizliği Önleme Kanunu ve Kulüpler Yasası başta olmak üzere şiddetin önüne geçmek adına çok sayıda alanda radikal adımlar atıyoruz. Şunu özellikle vurgulamakta fayda var, biz sadece günü kurtaracak bir adım atıp olayları pembe gözlükle izleme taraftarı değiliz. Türk sporunda maalesef var olan bu sorunu, kalıcı bir şekilde çözmek adına gerekli tüm adımları atacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir