TFF'den flaş 2020 kararı

Federasyon, 2020 Avrupa Şampiyonası'na aday olunmayacağını, 2024 Avrupa Şampiyonası'nın tamamı için adaylık çalışması başlatılacağını açıkladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türkiye Futbol Federasyonu, 2020 Avrupa Şampiyonası'na aday olunmayacağını, 2024 Avrupa Şampiyonası'nın tamamı için adaylık çalışması başlatılacağını duyurdu. TFF Başkan Vekili Servet Yardımcı imzasıyla, yönetim kurulu adına yapılan açıklamada, daha önce 2008, 2012 ve 2016 yılları için adaylık başvurusunda bulunulan Avrupa Futbol Şampiyonası'nın, değiştirilen formatla birlikte Avrupa'nın 13 şehrinin ev sahipliğinde yapılacak ve 2020 yılında düzenlenecek organizasyonuna aday olmama kararı alındığı belirtildi.

2024'ün tamamını almak için çalışma başlatılacak

Kararın, TFF Yönetim Kurulu toplantısında alındığı belirtilirken, şu ifadelere yer verildi: Türkiye'nin, hem futbol hem de tesisleşme açısından böyle bir turnuvanın sadece yarı final ve finallerini değil, tamamını üstlenecek bir noktada olduğuna inanıyoruz. Özellikle son dönemde 28 yeni stadyumun Gençlik ve Spor Bakanlığı, belediyelerimiz ve TOKİ tarafından Türk sporuna kazandırılmakta olduğunu hatırlatmak isteriz. Yakın zamanda mevcut modern statlarımızla Avrupa Futbol Şampiyonası'nın kapasite kriterlerine uygun 13 tesise sahip olacağız. Hal böyleyken, Türkiye böyle bir turnuvayı stadyumları, iletişim altyapısı, seyahat ve konaklama olanakları ve bunların da üzerinde futbol sevgisiyle tek başına yapabilecek bir ülke konumundadır. Yönetim kurulumuz, bu nedenle bugün UEFA 2020 Avrupa Şampiyonası yarı final ve final müsabakalarına talip olmama kararı almıştır. Yönetim kurulumuz ayrıca UEFA 2024 Avrupa Şampiyonası'nın tamamını almak üzere bir adaylık çalışması başlatılmasını kararlaştırmıştır.

Bu konularda ilginizi çekebilir