TKBL'de yabancı sayısı değişti

Kadınlar Basketbol Ligi'nde 3+2 olan yabancı oyuncu kontenjanı gelecek sezondan itibaren 4 + 0 oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye Basketbol Federasyo'nun (TBF) konuyla ilgili resmi siteden yaptığı açıklama şöyle...

"Türkiye Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu bugün Harun Erdenay Başkanlığında toplandı ve gündeminde yer alan konuları görüştü.

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde yer alan kulüplerle yapılan toplantıda kulüp temsilcilerinin de görüşleri alınarak 2015-2016 sezonunda yabancı uyruklu oyuncu sayısının 4 artı 0 olarak uygulanmasına karar verildi.

Ayrıca bu karara ilave olarak, bu ligde yer alan takımlarımızın 6 sözleşmeli Türk oyuncudan en az 1 tanesinin kulübün alt yapısından yetişmiş olması zorunluluğu, 21 yaş altı olmak şartıyla ülkemizdeki her hangi bir takımın alt yapısından yetişmiş olması olarak değiştirildi."

Efes'in itirazına red

"Yönetim kurulu ayrıca Uşak Sportif-Anadolu Efes maçında her hangi bir kural hatası yapılmadığı tespitiyle Anadolu Efes Kulübü tarafından yapılan itirazı reddetti.

Bir başka konu olarak Galatasaray Liv Hospital Kulübü alt yapısında oynamakta olan Kristian Nikolov'un kulübünün alt yapısında 1 sezonu tamamlamamış olması nedeniyle, kulübü tarafından arzu edildiği takdirde A takımında yabancı oyuncu statüsünde oynatılabileceğine karar verildi."