Tour of Antalya sona erdi

Tour of Antalya'da genel klasmanı Artem Ovechkin kazandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dört gündür devam eden ve Uluslararası Bisiklet Birliği’nin (UCI) 2.2 kategorisinde gerçekleştirilen Tour Of Antalya, bugün koşulan 146,2 kilometrelik Side-Lara etabı ile tamamlandı.

Etabı Polartech-Kometa takımından Matteo Moschetti 3 saat 9 dakika 3 saniye ile aldı. Etabın ikinciliğini tekerlek farkı ile Monkey Town Contınental Takımı'dan Andre Looij, üçüncülüğü ise CCC Sprandi Polkowice Takımı'ndan Piotr Brozyna elde etti.

Genel Ferdi Klasmanda birinci olan Marathon-Tula Takımı'ndan Artem Oveckhin ise Tour Of Antalya'yı kazanan isim oldu ve Magenta mayoyu ülkesine götürmeye hak kazandı. 20 ülkeden 25 takımın katılmasıyla başlayan Tour of Antalya’nın son etabına 121 bisikletçi iştirak etti. Saat 12.30'da Side Adnan Menderes Bulvarı'ndan verilen startta gözler hemen etabı kimin kazanacağına çevrildi. Zira son güne gelene kadar her etap sonunda Genel Ferdi Klasman değişmesi ve aradaki zaman farkının çok az olması, heyecanı en üst düzeye taşıyan faktörlerden biri oldu.

Güneşli ve oldukça sıcak bir havada pedal basan sporcular Fatih Sultan Mehmet Bulvarı'nı kat ettikten hemen sonra 1'inci kilometrede ilk ataklara başladı. Ön gruba ilk çıkan bisikletçi Bike Aid takımından Nikodemus Holler oldu, fakat gidemedi. Bu ataklar sürekli devam etti. Nihayetinde hiçbir sporcu tam anlamıyla gruptan kaçamadı. Manavgat Köprüsü geçildikten sonra parkurun düz olması da ortalama kilometrenin en üst düzeye çıkmasına neden oldu.

Ortalama hız saatte 60 kilometreye ulaştı

Yarış hakemi, süratin tavan yapması üzerine ortalama hızın saatte 60 kilometreye ulaştığını bildirdi. Yavrudoğan ve Gündoğdu geçilirken bu kez 7 kişilik bir grup atak yaptı, onlar da 7-8 saniyelik bir fark oluşturmalarına rağmen ana gruba yakalandılar. Keskin'e yaklaşılırken grup artan süratle pedal basmaya devam etti. Tüm sporcular birbirlerini o kadar titizlikle kontrol ediyordu ki, kim kaçmaya kalksa, hemen peloton enselerine biniyordu.

Sprint Primi Wildauer'in

Etabın 66.6 kilometresi geçilirken ilk prim kapısı da geride kaldı. Sprint Primini Tİrol Cycling takımından Markus Wildauer kazandı. İkinciliği Leopard Pro Cycling'ten Luc Wirtgen, üçüncülüğü de Monkey Town Takımı’ndan Jordy Buskermolen elde etti.

Belek'e yaklaşılırken ilk kez önde 5 bisikletçi kaçış grubu oluşturdu. Prim kapısından geçen üçlüye CCC Sprandi Polkowice'den Adrian Kurek ile Synergy Baku Cycling'ten Elgun Alizada eklendi. Bu grubun arkasından iki bisikletçi yetişmeye çalıştı. Bu ikilinin hemen arkasına da peloton (Ana Grup) yerleşti. Peloton biraz sıkı pedal basınca grup yine birleşti. 71 kilometre geçilirken peloton toplu haldeydi.

İlk ciddi fark oluştu

85'inci kilometreden sonra etabın ilk ciddi kaçış grubu oluştu. 6 sporcu önce 20 ardından 32, son olarak da 1 dakikanın üzerine çıkmayı başardı. Leopard Pro Takımından Gaetan Pons, Tirol Cycling'ten Johannes Schinnagel, Akros-Renfer Sa takımından Justin Paroz, Danimarka Milli Takımı’ndan Andreas Madsen, Eri-Tel'den Michael Habtom ve Apple takımından Yuriy Chsherbinin tempo yapmaya başladı. Bu esnada Bike Aid takımından Adne Van Engelen rahatsızlanarak önce ambulansa alındı, sonra Anadolu Hastanesine kaldırılarak tedavisine başlandı.

Yokuş pirimini Schinnagel aldı

Etabın 108.7'inci kilometresinde tırmanış primi gerçekleşti. Prim kapısını ilk geçen sporcu Tirol Cycling Takımından Johannes Schinnagel oldu. 2'inci olarak Eri-Tel'den Micheal Habtom geçti. Prim kapısı geçildikten sonra peloton iyice hızlandı ve öndeki 6'lı grupla farkı 31 saniyeye kadar indirdi.

Yenilebilir Enerji Primi’ni de Schinnagel kazandı

Etabın 121.1'inci kilometresinde geçilen Yenilebilir Enerji Primi’ni Tirol Cycling takımından Johannes Schinnagel kazandı. Leopard Pro Cycling'ten Gaetan Pons geçen ikinci sporcu olurken, üçüncülüğü de Akros-Renfer Sa takımından Justin Paroz aldı.

Tour of Antalya'nın son gününde bisiklet dünyası eşine az rastlanan bir görüntüye sahne oldu. Turun sponsorlarından Corendon'a ait bir uçak pistin üzerinden geçerken alt geçitten de bisikletçiler pedal bastı. Corendon Turizm Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ile Yedi İletişim Ajans Başkanı Haluk Özsevim'in ortaklaşa gerçekleştirip T.C Antalya Valiliği’nin onay vermesiyle oluşan bu muhteşem görüntü, Tour of Antalya’yı takip eden basın mensuplarının odak noktası oldu.

Havalimanı Kavşağı dönüldükten sonra Barınaklar Bulvarı'na yönelen bisikletçilerde artık gözler finişe çevrildi. Öndeki sporcularda Peleton'a yakalanınca toplu grup bitişe doğru pedal bastı. Heyecan doruktaydı. Son 2 kilometreye grup toplu halde girdi.

Diğer üç mayoyu kazananlar

Sarı Mayoyu (Sprint ) Polartech -Kometa Takımı'ndan Matteo Moschetti, Turuncu (Tırmanış) Felbermayr Sımplon Takımı'ndan Daniel Lehner, Yeşil mayoyu ise (Yenilenebilir Enerji) Polartech-Kometa Takımı'ndan Awet Haptom kazandı. Genel Takım Birinciliğini ise Tirol Cycling Takımı elde etti.

Bu konularda ilginizi çekebilir