Trabzon'da derbiye kar engeli

Spor Toto Süper Lig'in 19. haftasında oynanması gereken Trabzonspor-Beşiktaş maçı, yoğun kar yağışı nedeniyle ertelendi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Spor Toto Süper Lig'in 19. haftasında yapılması gereken Trabzonspor-Beşiktaş maçını, olumsuz hava ve saha şartları nedeniyle erteledi. 

TFF'den yapılan açıklamada, "Bu akşam Trabzonspor ile Beşiktaş kulüpleri arasında oynanması gereken Spor Toto Süper Lig 19. hafta müsabakası ileri bir tarihe ertelendi" denildi.

Trabzon'daki kar yağışının yarın da devam edeceğinin belirtildiği açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

"Karşılaşmanın oynanacağı Trabzon'daki Hüseyin Avni Aker Stadı'ndaki yaşanan elverişsiz hava ve saha koşulları, yapılan temizleme çalışmalarına rağmen yoğun kar yağışının devam etmesi, bu koşulların yarın da devam edecek olması ve iki kulübümüzün hafta içi oynayacakları Ziraat Türkiye Kupası müsabakaları göz önünde bulundurularak; maçın hakemleri ile temsilcilerinin de görüşleri alınarak tatil edilen karşılaşma, federasyonumuz tarafından belirlenecek ileri bir tarihte oynanacak."

Siyah-beyazlı takım İstanbul'a dönemedi

Hava şartları nedeniyle uçak seferleri iptal edildiği için Beşiktaş kafilesi Trabzon'da kaldı.  

Siyah-beyazlı kulübün stat müdürü Turgut Akhan, konuyla ilgili soruya, "Hava şartlarından dolayı bilemiyoruz. Şu an uçağımız henüz Trabzon'a gelmedi, gelemiyor herhalde. Öyle bir sıkıntı var. Bu akşam burdayız" cevabını verdi. 

Beşiktaş'tan Basın Sözcüsü Albayrak: Planımızı yaptık, TFF'ye başvuracağız

Beşiktaş Kulübü İletişimden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi ve Basın Sözcüsü Metin Albayrak, ligde hava şartları nedeniyle ertelenen iki maçla ilgili planlama yaptıklarını, yarın Türkiye Futbol Federasyonuna (TFF) başvuracaklarını belirtti.

Albayrak, kar yağışı nedeniyle ertelenen bu akşamki Trabzonspor maçıyla ilgili, BJK TV'ye açıklamalarda bulundu.

Ertelenen Mersin İdmanyurdu ve Trabzonspor karşılaşmaları nedeniyle fikstürlerinin sıkıştığını kaydeden Albayrak, "Maç planlamamız biraz sıkıştı. Bu çerçevede bize uygun olabilecek tarih ve zamanları kendi içimizde konuştuk ve bir planlama yaptık. TFF'ye yarın başvuracağız ve tarihleri beklemeye başlayacağız" ifadelerini kullandı.

Trabzonspor Asbaşkanı Çubukçu: Hüseyin Avni Aker zemininde dört yerde inceleme yapıldı

Trabzonspor Kulübü Asbaşkanı Ahmet Çubukçu, "Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) temsilcileri, Hüseyin Avni Aker zemininde dört yerde incelemeler yaptı. Bunları TFF ile paylaştılar" dedi. 

Trabzonspor-Beşiktaş maçının ertelenmesiyle ilgili Hüseyin Avni Aker Stadı'nda gazetecilere açıklama yapan Çubukçu, TFF temsilcileri ile karşılaşmanın hakemi Bülent Yıldırım'ın zeminde incelemede bulunduğunu aktararak, şöyle konuştu:

"Gerçekten zor bir süreç. Kar ve fırtına var. Sabah saat 10.00'dan beri stattayız. TFF temsilcileri de statta. Son yıllarda Trabzon'da hiç görülmeyen, aralıksız süren bir kar yağışı var. Meteoroloji Bölge Müdürlüğünden alınan bilgilere göre, yoğun kar yağışı saat 02.00'ye kadar devam edecek. Bunu göz önüne alan TFF temsilcileri, Hüseyin Avni Aker zemininde dört yerde incelemeler yaptı. Bunları TFF ile paylaştılar. Orada çok hafif derecede temizlenen zemin üzerinde, 10 dakika sonra aynı bembeyaz bir görüntü oluştu. En son hakem Bülent Yıldırım da geldi. Sahada iki kez çalışma yaptı. Maçın ileri bir tarihe ertelediğini belirtti