Trabzonsporlu futbolculardan protesto

Hafta boyunca maçın hakemi Deniz Ateş Bitnel'e yönelik tepki gösteren Trabzonspor'da, futbolcular Osmanlıspor maçının ilk 30 saniyesinde sahada hareket etmeyerek hakem kararlarını protesto ettiler.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında 4 oyuncusunun kırmızı kart gördüğü karşılaşmada Galatasaray'a 2-1 yenilen ve hafta boyunca maçın hakemi Deniz Ateş Bitnel'e tepki gösteren Trabzonspor'da, Osmanlıspor maçına da protestolar adeta damga vurdu.

Bordo-mavili futbolcular, Osmanlısporlu oyuncuların başlama vuruşunun ardından 30 saniye boyunca sahada hareket etmediler. 

Taraftar protestoya destek verdi

Trabzonsporlu oyuncuların sahadaki eylemi sırasında maraton tribününde büyük boyutta iki pankart açıldı. Pankartlardan birinde Fenerbahçeli bir futbolcuyu yerden kaldıran bordo-mavili futbolcu görülürken, bu fotoğrafın altında, "Biz futbolu böyle sevdik" yazısı yer aldı. Diğer pankartta ise "Bu düzen değişecek" ifadesi bulundu.

Taraftarlar, alkış ve ıslıklarla Trabzonsporlu oyuncuların protestosuna katılırken "Futbolun katili Türk hakemleri", "İsyan, isyan" ve "Salih Dursun sen bizim her şeyimizsin" tezahüratları yaptı. 

Başkan Usta taraftara seslendi

Maç öncesi taraftara hitaben bir konuşma yapan Usta, şunları kaydetti:

"Bizi burada buluşturan spor. Bu akşamın özel bir anlamı var ama Trabzonsporlulara, sizlere, bizlere bu akşam çok önemli bir görev düşüyor. Buradan tüm Türkiye'ye, tüm dünyaya bu kulübün taraftarları olarak sporun centilmenlik olduğunu, dostluk olduğunu, gençlere, çocuklara örnek olunması gereken bir alan olduğunu göstermemiz şart. Sakın ama sakın! Tüm dünya bizi bu akşam seyredecek. Çeşitli sıkıntılarımız olmuş olabilir, ta 2010-2011'den sonra çeşitli sorunlar yaşanmış olabilir ama bu akşam tüm dünyaya Trabzonsporluların birinci sınıf spor izleyicisi olduğunu en ufak taşkınlık yapmayacağını göstermenizi sizlerden rica ediyorum" ifadelerini kullandı.