Tüm maçlar ertelendi

Futbolun zirvesinin buluştuğu Riva’daki toplantıda, Süper Lig ve Türkiye Kupası karşılaşmaları bir hafta ertelendi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Fenerbahçe kafilesine yapılan silahlı saldırı sonucu bugün Riva’da Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ve Kulüpler Birliği üyelerinin hazır bulunduğu toplantıdan karar çıktı. 

Kritik toplantı sonrası yapılan açıklamada, lig ve kupa maçlarının bir hafta ertelendiği açıklandı. 

Dörtlü görüşmede TFF Başkanı Demirören, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ ve Türktiye Futbol Direktörü Fatih Terim'i Riva'da yer alan TFF Merkezi'nde ağırladı. 

Bu toplantının ardından saat 14.00'te Spor Toto Süper Lig'de mücadele eden kulüplerin başkanları, TFF Merkezi'nde Bakan Kılıç, Demirören ve Gümüşdağ ile bir araya geldi.

İkinci kez toplandılar

Bu toplantının ardından Spor Toto Süper Lig'de mücadele eden kulüplerin başkanları, TFF Merkezi'nde Bakan Kılıç, Demirören ve Gümüşdağ ile bir araya geldi.Toplantının ardından, Demirören ve Kulüpler Birliği Başkanı Gümüşdağ basın toplantısı düzenleyip, alınan kararları açıkladı. İlk sözü alan Demirören, şunları söyledi:

28683589.jpg

"Tüm maçları ertelemek istemedik"

"Ziraat Türkiye Kupası'nda ve Spor Toto Süper Lig'de bu hafta oynanması gereken bütün maçlar ertelendi. Lig karşılaşmaları bir hafta kaydırıldı. Türkiye Futbol Federasyonu olarak biz, bütün maçların ertelenmesi fikrine karşıydık. Çünkü bu, bir yerde bu eylemi yapanların ödüllendirildiği anlamına geliyordu" dedi.


Göksel Gümüşdağ ise bütün kulüplerin temsilcilerinin Fenerbahçe Kulübü'ne 'geçmiş olsun' ziyaretinde bulunacaklarını söyledi. Gümüşdağ, ligin 31. haftasına kadar tüm maçların 1 hafta erteleneceğini, 31. haftadaki karşılaşmaların ise hafta içi oynanarak sezonun normal takviminde bitirileceğini açıkladı. Göksel Gümüşdağ ayrıca kupa maçlarının da müsait olan ilk hafta arasında yapılacağını bildirdi.
 

Göksel Gümüşdağ'ın konuşmasını bitirmesinin ardından salonda bulunan bir gazeteci, "Fenerbahçe Kulübü olay aydınlanana kadar maçlara çıkmayacağını bildirip, 'biz yokuz' dedi. Bunu nasıl değerlendirsiniz?" diye sordu. Bu soru sorulduğu sırada ayağa kalkan Demirören, "Bunu ben cevaplayacağım" diyerek yerine oturdu ve şunları söyledi:

"Ligin bir hafta ertelenmesi tüm kulüplerin ortak kararıdır. Sonra federasyonun bütün şeyleri devreye girer."

Beşiktaş-İstanbul Başakşehir maçı 

Beşiktaş-İstanbul Başakşehir maçı, planlandığı gibi bu akşam saat 20:00'de oynanacak.

Maçlar ne zaman oynanacak?

TFF ve Kulüpler Birliği toplantısından maçların 1 hafta kaydırılması kararı çıktı. Ancak 7 Haziran'daki genel seçimler dolayısıyla 31. hafta maçları hafta içinde oynanacak ve Süper Lig planlandığı gibi 31 Mayıs'ta sona erecek. Bu hafta içi oynanması planlanan Türkiye Kupası maçları 14, 15, 16 Nisan'a kaydırıldı.

Süper Lig'de 27. Hafta maçları ise 17, 18, 19 Nisan'da oynanacak. 
 
1 hafta kaydırılan Süper Lig'de 31. hafta maçları ise 12, 13, 14 Mayıs'ta hafta içi oynanacak ve lig planlandığı gibi 31 Mayıs'ta sona erecek.

PTT 1. Lig ve diğer alt ligler ise planlandığı gibi devam edecek, erteleme olmayacak.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir