TUR 2017'nin parkurları belli oldu

53. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun bu yıl ekim ayında yapılacağını söyleyen Bisiklet Federasyonu Başkanı Küçükbakırcı, "Tur, Alanya ile İstanbul arasındaki 6 etaptan oluşacak. Katılımın yoğun olacağını düşünüyoruz" diye konuştu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı, 53. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu (TUR 2017) parkurunun belli olduğunu söyledi.

Küçükbakırcı, önceki yıllardan farklı olarak 10-15 Ekim tarihlerinde düzenlenecek turun, Alanya ile İstanbul arasındaki 6 etaptan oluşacağını ifade etti.

Daha önce startı Konya'dan verilmesi planlanan turun başlangıç yerinin takvimdeki sıkışma nedeniyle Alanya'ya alındığını belirten Küçükbakırcı, dünyanın en önemli bisikletçilerinin, Akdeniz ve Ege sahillerinde ilerledikten sonra İzmir'den hava yoluyla İstanbul'a geçeceğini aktardı.

Küçükbakırcı, Türkiye'nin tarihi ve doğal güzelliklerinin tanıtımına katkı sağlayan turun, 15 Ekim'de İstanbul'da tamamlanacağını dile getirdi.

Deniz seviyesine göre bin 850 metre yükseklikteki Göğübeli geçidine uzanan Elmalı tırmanışının, turun yine en zorlu etabını oluşturacağına dikkati çeken Küçükbakırcı, yarışın 2. gününde sporcuları zorlu bir finişin bekleyeceğini vurguladı.

Bu konularda ilginizi çekebilir