Türk Bayrağı'nı dalgalandıracak kick bokscular aranıyor

Gaziantep'te düzenlenecek Türkiye Kick Boks Şampiyonası'nda dereceye girecek sporculardan milli takım oluşturulacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

GAZİANTEP  - Gaziantep'te düzenlenecek Türkiye Kick Boks Şampiyonası'nda dereceye girecek sporcular, Kick Boks Milli Takımı'nı oluşturacak. 

Türkiye Kick Boks Federasyonu Başkanı Salim Kayıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ciddi bir spor potansiyeli bulunan Gaziantep'te ülke adına önemli bir organizasyonu gerçekleştirmeye hazırlandıklarını söyledi.  

Türkiye Kick Boks Şampiyonası'nı 18-26 Haziran tarihlerinde Gaziantep'te yapacaklarını anlatan Kayıcı, federasyonun 2014 yılı faaliyet programında yer alan Türkiye Büyükler ve Gençler Ferdi (Bay-Bayan) Kick Boks Şampiyonası ile ilgili hazırlıkların tüm hızıyla sürdüğünü söyledi. 

Kayıcı, farklı kategorilerde gerçekleştirilecek müsabakalara binin üzerinde sporcunun katılmasının ön görüldüğünü dile getirerek, şöyle konuştu: 

"Bu şamppiyona aslında çok önemli. Çünkü burada ilk 4'e giren sporcularımızdan milli takımımız oluşturulacak. Yeni milli takımımızda yeni sezonda Avrupa başta olmak üzere dünyanın farklı bölgelerinde müsabakalara katılacak. Gaziantep'te kuracağımız milli takımımız, yeni sezonda dünyanın dört bir yanında ay-yıldızlı bayrağımızı dalgalandıracak. Biz oluşacak bu takımdan çok ümitliyiz." 

Spor organizasyonlarının verimli geçmesinde taraftar kitlesinin önemli bir misyon üstlendiğini anlatan Kayıcı, Gaziantepli sporseverlerden kendilerini yalnız bırakmamalarını istedi. 

Gaziantep'in sporun her alanında olduğu gibi kick boksta da ciddi potansiyeli olduğuna işaret eden Kayıcı, "Bu şampiyona, Gaziantep'te ilk büyük organizasyonumuz. O yüzden bu fırsatı Gaziantep halkının iyi değerlendirmesi gerektiğine inanıyorum" diye konuştu. 

Kick bokstaki başarı artıyor 

Kayıcı, kick boksun 81 ilde faal olarak yapılan nadir spor dallarından birisi olduğunu bildirdi. 

Gençlerin bu spora olan ilgilerinin her geçen gün arttığını belirten Kayıcı, bu ilgi sayesinde lisanslı sporcularının 100 bini aştığını kaydetti. 

Artan sporcu sayısının rekabeti artırdığını vurgulayan Kayıcı, her geçen gün daha fazla ilgi gören bu spordan yakın zamanda Türkiye'nin önemli madalyalar kazanacağına inandıklarını sözlerine ekledi. 
İranlı PressTv'ye göre, Bakan Vaizi ayrıca, İran'ın doğalgazın Avrupa'ya taşınması konusunda Tahran ile Ankara arasında müzakerelerin devam ettiğini de anlattı. 

Ruhani'nin ziyaretinin ikili ticaret hacminin artırılması açısından önem taşıdığı belirtiliyor.  

Bu konularda ilginizi çekebilir