Türkiye'de spor olaylarında torpil yok

Bakan Kılıç, Türkiye'de spor alanında torpil ya da dayı kavramlarının olmadığını belirterek "Galatasaray Drogba'yı Snejder'i dayılarını mı tanıyordu da aldı" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KÖLN - Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Almanya'nın Köln kentinde faaliyetlerini sürdüren Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Genel Merkezi'nde Türk spor dernek temsilcileri ve sporcular ile bir araya geldi.

Suat Kılıç, Türkiye'de spor olaylarında torpil ya da dayı kavramının olmadığını ifade ederek, yeteneği olan her kişinin keşfedileceğini bildirdi.

Kendisinin kimsenin dayısı olmadığını belirten Kılıç, şöyle devam etti:

"Abdullah Avcı, milli takım teknik direktörü, dayısı kim bilmiyorum. Bunlar Türkiye'nin eski şehir efsanesidir. Türkiye'deki değişimi kavramak gerekir. Torpilmiş, dayıymış, şuymuş, buymuş. Galatasaray Drogba'yı Snejder'i dayılarını mı tanıyordu da aldı. Artık dünya değişti, insanlar değerli olanı fark ediyor. Birisi ben çok değerliyim fark edilmedim diyorsa gelsin onun hakkını gözetelim ama dayılık yapamayız. Torpil olayı bitti. Türk Milli Futbol Takımı'ndaki birçok oyuncu Almanya'dan geliyor. Türkiye'dekiler dayı bulamadı da Almanya'dakiler mi dayı buldu. Her kim yeteneğinin fark edilmediğini düşünüyorsa gelsin her türlü sınavlarla bunu tespit edelim."