VakıfBank Avrupa ikincisi

DenizBank Avrupa Kadınlar Şampiyonlar Ligi Dörtlü Finalleri'nde VakıfBank, Rus Dinamo Kazan'a 3-0 yenildi. Dinamo Kazan, Avrupa şampiyonluğunu elde ederken VakıfBank, 2. oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BAKÜ - Son şampiyon olarak yer aldığı Dörtlü Finaller'de, unvanını Dinamo Kazan'a kaptıran VakıfBank, Avrupa ikincisi olarak, bu kulvarda sezonu tamamladı. 

Büyük çekişmeyle başlayan karşılaşmada ilk teknik molaya 8-7 Dinamo Kazan önde girerken, iyi savunmayla file üzerinde rakibine üstünlük kuran VakıfBank, ikinci teknik molayı 18-16 önde geçti. Son bölümde daha az hata yapan Rus ekibi, seti 25-23 kazandı. 

VakıfBank, maçın ikinci setinde rakibinin direncini bir türlü kıramazken, özellikle Gamova'nın hem hücum hem de savunmadaki etkili performansı, Dinamo Kazan'ı oyunun hakimi haline getirdi. İlk teknik molayı 8-5, ikinci teknik molayı da 16-7 önde geçen Rus ekibi, bu seti farklı bir şekilde 25-11 kazanarak skoru 2-0'a getirdi. 

Üçüncü sette mücadele seviyesini biraz daha artırmasına karşın, VakıfBank'ın ortaya koyduğu oyun, maçın lehine dönmesini sağlayamadı. İlk teknik molayı 8-6, ikinci teknik molayı da 16-14 önde bitiren Rus ekibi, seti 25-23 alarak maçı 3-0 kazandı. 

Şampiyonlar Ligi'nde geride kalan sezonun şampiyonu olarak Bakü'ye gelen VakıfBank'ı set vermeden yenmeyi başaran Rus ekibi, tarihinde ilk kez Avrupa'nın zirvesine adını yazdırdı.