VakıfBank İlbank’ı Geçti

Bayanlar Voleybol Ligi'nde Vakıfbank, deplasmanda İlbank'ı 3-1 mağlup etti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Bayanlar Voleybol Birinci Ligi'nin 15. hafta mücadelesinde VakıfBank deplasmanda İlbank'ı 3-1 mağlup etti. Sarı-siyahlılarda günün en  skorer ismi 14 sayı ile Gözde Sonsırma olurken, Bahar Toksoy Guidetti de takımına 13 sayı kazandırdı.

Başkent Spor Salonu'nda yaklaşık 1500 kişinin izlediği karşılaşmaya  Gözde, Kübra, Çağla, Güldeniz, Bahar, Ceren ve Gizem Karadayı (L) ilk altısıyla başlayan VakıfBank, karşılaşmanın ilk setini 23-25 kaybetti. İkinci sette ise bloklarla oyuna ağırlığını koyan sarı-siyahlılar 25-16 ile durumu 1-1'e getirdi. Üçüncü sette de teknik molalara 8-4 ve 16-8 önde giren VakıfBank, avantajını setin sonuna kadar sürdürdü ve 25-14'le 2-1'i yakaladı.

Üçüncü sete 5-0'lık seriyle başlayan VakıfBank, ilk teknik molaya da 8-6 ile girdi. İkinci teknik molayla (16-12) birlikte farkı dörde çıkaran sarı-siyahlılar seti de 25-20 almayı başardı. Karşılaşmayı 3-1 kazanan VakıfBank, 15. hafta sonunda puanını 41'e yükseltti.

Mücadele boyunca VakıfBank'ın en etkili ismi 14 sayı ile Gözde Sonsırma olurken, Bahar Toksoy Guidetti de 13 sayı elde ederek galibiyette önemli pay sahibi oldu.

İlbank karşılaşması sonrası konuşan VakıfBank Başantrenörü Giovanni Guidetti, "Rakibimiz ilk sete oldukça hırslı ve mücadeleci başladı. Aldığımız galibiyetten dolayı oldukça mutluyum, gerçek bir takım gibi oynadık. Tüm maç boyunca savaştık, genç oyuncularımız güzel oyun sergiledi. Aldığımız galibiyetten ötürü memnunum" diye konuştu.

Ankara seyircisine de değinen Guidetti, "İki gündür Ankara'da bizlere çok fazla ilgi var. Dün imza gününe, bugün de tribüne gelen tüm seyircilerimize ve taraftarlarımıza teşekkür ederim" dedi.

VakıfBank'ın başarılı liberosu Gizem Karadayı ise, "Güzel bir galibiyet aldık. Şampiyonlar Ligi dönüşü olması nedeniyle biraz yorgunduk, hasta arkadaşlarımız da vardı. Buna rağmen 3-1 kazanmasını  bildik, rakibimizi de oyunlarından dolayı kutlarım" dedi.