VakıfBank Spor Sarayı için imzalar atıldı

2016'da hizmete açılacak VakıfBank Spor Sarayı’nda 2500 kişi kapasiteli spor salonu, 200 kişi kapasiteli yarı olimpik yüzme havuzu ve birçok sporun yapılabileceği spor alanları ve yaşam alanları yer alacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - VakıfBank, uzun süredir çalışmalarını sürdürdüğü yeni spor salonuna kavuşuyor.

Üsküdar Bağlarbaşı’nda inşa edilecek VakıfBank Spor Sarayı için Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, Vakıflar Genel Müdürü Dr. Adnan Ertem, VakıfBank Genel Müdür Yardımcısı ve VakıfBank Spor Kulübü Başkanı Osman Demren ile VakıfBanklı oyuncuların katıldığı törenle ilk imzalar atıldı.  

2013 yılının namağlup beş kupalı takımı VakıfBank, Üsküdar Belediyesi ile yapılan anlaşma sonucunda yaklaşık 40 milyon TL’nin üzerinde maliyetle gerçekleşecek olan tesislerin 25 yıllık kullanım hakkına sahip olacak. Bu proje kapsamında dünya voleybol standartlarında inşa edilecek spor salonu toplam 2500 kişilik kapasiteye sahip olacak. Üsküdar Bağlarbaşı’ndaki VakıfBank Spor Sarayı Projesi’nde yaklaşık 33.300 m² kapalı alanda; çok amaçlı spor salonu, 6 kulvarlı yarı olimpik yüzme havuzu, jimnastik salonu, 2 adet voleybol salonu, çok amaçlı salon (konferans v.b.), kamp merkezi, serbest spor alanları, SPA merkezi, idari birimler ve 250 araçlık otopark yer alacak. VakıfBank Spor Kulübü’nün kullanacağı tesisler, aynı zamanda tüm Üsküdarlılara ve İstanbullulara açık olacak.

2016'da hizmete açılacak

Serbest spor alanlarında genel fitness merkezi, spinning salonu, pilates salonu, step-aerobik, squash salonu bulunurken masa tenisi, boks kulübü, yakın dövüş sporları salonu da hizmete açılacak. Ayrıca rehabilitasyon merkezi de sporcu sağlığı için tüm çalışmaları gerçekleştirecek. 50 kişilik basın tribünü, soyunma odaları, basın toplantı odası, VIP alanları ile 2016 yılında Türk sporunun hizmetine sunulacak.

VakıfBank’ı örnek gösteren ve spora yatırım yapan kurumlar için VakıfBank’ın bir model olması gerektiğini vurgulayan Başbakan Yardımcısı Arınç, "Geleceğimiz ve gençliğimiz için çok önemli bir çalışmanın imza törenindeyiz. VakıfBank Spor Sarayı, Türk sporunun hizmetine girecek ve nice sporcular yetişecek. Çok amaçlı spor salonları ile gençlerimiz sporun her türüyle baş başa kalacaklar ve Türkiye’ye büyük başarılar kazandıracaklar. Bu başarılar da hem bizleri hem de VakıfBank’ı gururlandıracak" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir