VakıfBank'ın gençleri zirvede bitirdi

Son Türkiye Gençler Şampiyonası Şampiyonu VakıfBank Genç Takımı, Ankara’da oynanan Türkiye Gençler Ligi Birinci Etap müsabakalarını zirvede tamamladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

VakıfBank’ın gençleri sırasıyla Trabzon İdmanocağı, Sarıyer Belediyesi, Fenerbahçe, İlbank ve Yeşilyurt’u toplamda tek set vererek mağlup etti. VakıfBank Genç Takımı, geçen yıl kazandığı şampiyonluğun ardından bu yıl da Türkiye Gençler Ligi Birinci Etap müsabakalarında kupanın en büyük adayı olduğunu gösterdi. Ankara’da gerçekleşen karşılaşmalarda VakıfBank, B Grubu’ndaki tüm rakiplerini geride bırakmayı başardı. VakıfBank, turnuvanın ilk gününde Trabzon İdmanocağı’nı 3-0, Sarıyer Belediyesi ve Fenerbahçe’yi de yine aynı sonuçla 3-0 geçmeyi başardı.

Birinci Etap maçlarının dördüncü maçında turnuvadaki tek setini Sarıyer Belediyesi karşısında kaptıran VakıfBank, rakibini 3-1’lik sonuçla geçmeyi başardı. Sarı-siyahlı genç yıldızlar, şampiyonanın son maçında da Yeşilyurt’u 3-0’la mağlup ederek ilk etabı beş maçta beş galibiyetle lider tamamladı. 

Turnuva boyunca VakıfBank adına Pelin Aroğuz toplamda 89 sayı kazanırken, İlbank karşısında 34 sayıya ulaştı. Tuğba Şenoğlu beş maçta 52, Zehra Güneş ise 44 sayılık katkı sağlamayı başardı. 

Türkiye Gençler Ligi İkinci Etap karşılaşmaları,  2-8 Şubat 2015 tarihleri arasında İstanbul’da oynanacak ve bu etabın ardından Türkiye Gençler Ligi sona erecek.