Vodafone 39. İstanbul Maratonu'nda kazanan belli oldu

Vodafone 39. İstanbul Maratonu'nda kazanan isim belli oldu. Maratonun 42 kilometrelik etabında erkeklerde Kenya asıllı Fransız atlet Abraham Kiprotich, kadınlarda Kenyalı atlet Ruth Chepngetich birinci oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Vodafone 39. İstanbul Maratonu'nu erkeklerde Kenya asıllı Fransız atlet Abraham Kiprotich, kadınlarda ise Kenyalı sporcu Ruth Chepngetich kazandı.

15 Temmuz Şehitler Köprüsü gişelerinin yaklaşık 250 metre gerisinden başlayan ve Sultanahmet Meydanı'nda sona eren 42 kilometre 195 metrelik maratonda Abraham Kiprotich 2 saat 11 dakika 22 saniyelik derecesiyle ilk sırayı elde etti.

Erkeklerde Kenyalı Jacob Kendagor 2 saat 11 dakika 27 saniyelik derecesiyle maratonu ikinci, Etiyopyalı Bazu Worku da 2 saat 11 dakika 39 saniyeyle üçüncü sırada tamamladı.

Vodafone 39. İstanbul Maratonu'nda kadınlarda ise Kenyalı Ruth Chepngetich 2 saat 22 dakika 36 saniyeyle kürsünün birinci basamağına çıkma başarısı gösterdi.

Kadınlarda Kenyalı Visiline Jepkesho 2 saat 22 dakika 40 saniyelik derecesiyle ikinci, Etiyopyalı Letebrhan Haylay da 2 saat 25 dakika 14 saniyeyle üçüncü sırada yer aldı.

Sporculara ödülleri verildi

Maratonu'nun ardından düzenlenen törenle dereceye giren sporculara ödülleri verildi.

Ödül töreninde Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Ravza Kavakcı Kan, Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarı Faruk Özçelik, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, Spor İstanbul Genel Müdürü İsmail Özbayraktar ve Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy da hazır bulundu.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, erkeklerde birinci olan Kenya asıllı Fransız atlet Abraham Kiprotich'e ödülünü takdim etti. Maraton ve tekerlekli sandalye kategorilerinde dereceye giren diğer sporcular da ödüllerini aldı.

İstanbul maratonundan renkli karelerİstanbul maratonundan renkli kareler

"Çocuklarımızın geleceği için koşuyoruz"

Bu yıl 100 ülkeden yaklaşık 125 bin kişinin katıldığı İstanbul Maratonu'nun teması çocuklar oldu. Organizasyonun bu yılki sloganı, "Çocuklarımızın geleceği için koşuyoruz" olarak belirlendi.

İstanbul'da bazı yollar trafiğe kapatıldıİstanbul'da bazı yollar trafiğe kapatıldı

Elit atletler yarıştı

Vodafone 39. İstanbul Maratonu'nda 86 elit atlet yer aldı. Türkiye'nin yanı sıra Kenya, Etiyopya, Namibya, Ukrayna, Belarus, Azerbaycan, Fransa, Sırbistan ve Litvanya'dan gelen elit atletler, madalya için koştu.

Erkeklerde Kenyalı Paul Lonyangata, Jacob Kendagor, Ezekiel Kemboi Omullo ve Paul Koech, Azerbaycanlı Evans Kiplagat, Etiyopyalı Bazu Worku ile milli sporcular Kaan Kigen Özbilen ve Mert Girmalegesse, kadınlarda da Kenyalı Agnes Jeruto Barsosio, Visiline Jepkesho, Etiyopyalı Letebrhan Haylay ve Meseret Mengistu maratonda yarışan önemli isimler olarak dikkat çekti.

Bir milyon dolar ödül dağıtıldı

Vodafone 39. İstanbul Maratonu'nda dereceye giren sporculara yaklaşık 1 milyon dolar ödül dağıtıldı.

Maraton genel klasmanında toplamda 216 bin dolar ödül verildi. Erkekler ve kadınlarda ilk 8'e giren sporcular, sırasıyla 50 bin, 25 bin, 15 bin, 7 bin, 5 bin, 3 bin, 2 bin ve bin dolar ödül aldı.

Bu kategoride Türk sporcu tasnifi için toplam 64 bin dolar ödül belirlenirken, ilk 5'e giren erkek ile kadın atletler, sırasıyla 12 bin, 8 bin, 5 bin, 4 bin ve 3 bin dolar ödül elde etti. Maraton zaman bonusu ise 310 bin dolar oldu.

Etkinlikte 15 kilometrelik genel klasman için toplamda 18 bin dolar ödül dağıtıldı. Bu kategorinin Türk sporcu tasnifi için toplamda 6 bin dolar ödül verildi.

Tekerlekli sandalye kategorisinde verilen toplam ödül 20 bin dolar olurken, Türk masterler kategorisinde 27 bin lira, en yaşlı sporcular için ise 2 bin lira toplam ödül verildi.