Yıldırım: Şike yapsaydık söylerdim

Şike davasının siyasi bir dava olduğunu savunan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, “Biz haklıyız, şike yapmadık. Yapsak da söylerim, korkmam” dedi. Yıldırım, Avrupa'ya gitme ümitleri olduğunu da ifade etti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Faruk Ilgaz Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen olağan yüksek divan kurulu toplantısında konuşma yaptı.

Ayakta alkışlanarak çıktığı kürsüde sözlerine, hayatını kaybeden Yüksek Divan Kurulu Başkanı Yüksel Günay, eski sporcular Serkan Acar, Selçuk Yula, Ercan Aktuna ve Mustafa Güven'i anarak başladı.

"Futbolda şike" davasında Yargıtay 5. Ceza Dairesi'nin kararıyla ilgili yapılan itirazın reddetmesinin ardından yaşanan gelişmeler hakkında bilgi veren başkan Yıldırım, şöyle konuştu:

"Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nda bekleyen karar, seçimlerden sonra uygulamaya kondu ve İstanbul Başsavcılığı'na gönderildi. Kanunda yapılan değişiklikler nedeniyle hangi mahkemelerin bakacağı tespit edilemediği için, buradaki Adalet Komisyonu HSYK'ya sordu. Bizim iki talebimiz var; birincisi infazın durdurulması, diğeri de yeniden adil bir yargılama yapılması. Bunun için mahkemenin belirlenmesi gerekiyor. İstanbul 16 ve 17. Ağır Ceza Mahkemeleri kalkmış, İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi bu kararı Adalet Komisyonu'na sordu. Bu konuda Ankara'dan cevap bekleniyor. İkinci bir dava da Anayasa Mahkemesi'nde devam ediyor. Beklentimiz, kısa bir zaman içinde bir karar vermesi."

Yıldırım şöyle devam etti:

"O tarihte de şike ve teşvik Türkiye'de suç değildi"

"Şunu bilin; biz haklıyız, şike yapmadık. Yapsak da bunu memnuniyetle, açıkça söylerim, korkmam. Çünkü Fenerbahçe'ye hizmet için yapmışımdır. O tarihte de şike ve teşvik Türkiye'de suç değildi. CAS davasında bile Gençlerbirliği-Fenerbahçe maçı teşvik olarak geçmektedir. O tarihte Türkiye'de şike ve teşvik yok. Polis fezlekelerine göre bu suç olduğu için UEFA, Tahkim Kurulu, Disiplin Kurulu ve CAS bu maçı kabul etmektedir. CAS'ın kararı açıklandığında Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu, ben olayım olmayayım, gerekeni yapacaktır. Avrupa'ya gitme ümidimiz vardır. 'Gideceğiz' demiyorum ama böyle bir ümidimiz vardır."

Bu konularda ilginizi çekebilir