300’e yakın WEPs imzacısı firmanın 31’i Bursa’dan

Global Compact Türkiye Kadının Güçlenmesi Çalışma Grubuna bağlı Kadının Güçlenmesi Bursa Platformu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda farkındalık yaratmak amacıyla “Gizli Sayılar” filmini tüm üye firmaların çalışanları ile buluşturdu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA (DÜNYA) - Yeşim Tekstil, BUSİAD ve BUİKAD koordinatörlüğünde oluşturulan Kadının Güçlenmesi Bursa Platformu örnek bir uygulamaya daha imza attı. Merinos AKKM Orhangazi Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe WEPs imzacısı firmaların çalışanlarından oluşan yaklaşık 600 kişi katıldı.

Global Compact Türkiye Kadının Güçlenmesi Çalışma Grubu Eş Başkanı Dilek Cesur, Türkiye’de yaklaşık 300’e yakın firmanın kadın-erkek eşitliği ve kadınların ekonomik hayatta güçlenmesi için, Kadının Güçlenmesi Prensiplerine (WEPs) imza attığını kaydetti. Bu alanda dünya ülkeleri arasında Türkiye’nin ilk sırada yer aldığına işaret eden Cesur, “Söz konusu firmalar arasında 31 imzacı da Bursa’dan yer alıyor. 2016 yılından bu yana Kadının Güçlenmesi Bursa Platformu olarak bu konuda çalışmalar yapıyoruz. 5 Mart tarihi itibarı ile de Kadının Güçlenmesi Bursa Platformunu örnek alarak İzmir’de de aynı modeli hayata geçireceğiz. Bursa bu konuda rol model olmuş olacak” dedi.

BUİKAD Yönetim Kurulu Başkanı İpek Yalçın, toplumsal cinsiyet eşitliğinin yerel düzeyde yayılmasına yönelik stratejilerin çok önemli olduğunu belirtti. Yalçın, kadınların ekonomik yaşama daha fazla katılmalarının, kalkınma ve büyümeden daha fazla pay almalarının ve aile içindeki konumlarında iyileşme sağlanmasının, kalkınmışlığın gerekleri arasında yer aldığına işaret ederek “İlk olarak 2018 yılında düzenlediğimiz “Gücümüz Eşitliğimiz” panelinde iş dünyası ve sivil toplum kuruluşlarını bir araya getirdik. Kadın istihdamı ile ilgili önemli konuların gündeme geldiği panelle tüm iş dünyasında farkındalık yarattık” diye konuştu.

BUSİAD Başkan Yardımcısı Buğra Küçükkayalar ve BM Kadın Birimi Programlar Yöneticisi ve Ülke Direktörü Vekili Zeliha Ünaldı’nın konuşmalarının ardından etkinlik “Gizli Sayılar” isimli film gösterimi ile devam etti.

Bu konularda ilginizi çekebilir