“Açıkhavada bir konsere gidebilsem, acaba bunu yapabilir miyim?”

BİR KADIN BİN İLHAM / BİNYAPRAK’TA SEN DE HİKAYENİ ANLAT WWW.BİNYAPRAK.COM

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BinYaprak; iş hayatına atılmaya hazırlanan farklı coğrafyalardaki üniversiteli kadınla, çalışan kadının ilham, tecrübe ve iş fırsatlarını paylaştıkları, çalışan kadının dijital kız kardeşlik çemberi. BinYaprak olarak; hayallerini, amaçları haline getiren kadınların başarıları sayesinde dünyanın değişeceğine olan inancımızla yola çıktık. Yola çıktığımızdan bu yana geçen 1 senelik bu kısa sürede, heybemizde başarılarıyla pek çok kadına ilham veren, “Ben Yaparsam Sen de Yaparsın” diyen yüzlerce hikaye biriktirdik. Bu köşede hikayelerimizi sizlere anlatmanın heyecanı içindeyiz.

Diyarbakır’dan dünyaya açılan çok başarılı bir kadının hikayesini anlatmak isteriz size; Didem Gürcüoğlu Tekay. Çoğunuz onu MCT Danışmanlık Genel Müdürü olarak biliyor. Bu yıl dünyada 40 yaş üzerinde 40 kadın listesine seçilerek başarıları ile göğsümüzü kabartan Didem Gürcüoğlu Tekay, lise öğrenimi boyunca onu motive eden hayalini, “İstanbul’da okusam, Açıkhava da bir konsere gidebilsem, acaba bunu yapabilir miyim?” diyerek anlatıyor. Hayalinin peşinden İstanbul’a gelip İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nde okuyan Didem Gürcüoğlu Tekay, üniversite hayatı boyunca ilerlemek ve gelişmek adına boş vakti olmadığını gözleri parlayarak anlatıyor. Mezun olduktan sonra aynı üniversitede peyzaj mimarlığı bölümünde yüksek lisans yapmaya başladığını kısa süre sonra “bu ben değilim” diyerek eğitimini önce dondurup ardından bıraktığını ve kendi güçlü yanlarının eğitim ve danışmanlık alanına uygun olduğunu keşfederek bu alana yöneldiğini anlatan Tekay, “Danışmanlık dediğiniz bilen kişi olmak. Bunun için hep bir adım önde olmanız gerekiyor” diye bitiriyor sözlerini.

“Benim gittiğim yerden daha uzaklara gitmelisin”

Annesinin kendisini okumaya, kendi ayakları üzerinde durmaya, kendi parasını kazanmaya yönelik sürekli motive ettiğini anlatırken “Annem benim en büyük şansım” diyor. Bu süreci çok uzaktan izleyen babasının ise söylediği bir cümle hep kulaklarında; “Benim gittiğim yerden daha uzaklara gitmelisin.”

Didem Gürcüoğlu Tekay’ın genç kadınlara vermek istediği en önemli mesaj ise, “Daha çok okuyun, okumak size hiçbir zaman yetmesin.”

Ben yaparsam sen de yaparsın