Bakanlıktan yaban hayvanlarına yiyecek

Orman Bakanı Eroğlu Türkiye'nin biyolojik çeşitliliğini korumak adına ağır kış şartlarının etkili olduğu bölgelerde yaban hayvanlarına yönelik yemleme çalışmaları yürüttüklerini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Orman ve Su İşleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü, yoğun kış şartlarının yaşandığı bölgelerde yaban hayvanları için doğaya yiyecek bırakıyor.

Kar örtüsü sebebiyle yiyecek bulmakta güçlük çeken yaban hayvanları için bugüne kadar yaklaşık 180 ton gıda doğaya bırakıldı. Geçen yıl kış mevsiminde yapılan yemleme miktarı 330 ton olmuştu.

Yaban hayvanlarına destek için yürütülen çalışmalar kapsamında bu yıl doğaya bırakılacak yem miktarının 350 tonu bulması hedeflenirken DKMP Genel Müdürlüğü bu yöndeki çalışmalarını tüm Türkiye'de sürdürüyor.

Biyolojik çeşitliliği korumak adına önemli

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, yapılan yemleme çalışmalarıyla ağır kış şartların sonucunda aç kalan hayvanların yerleşim yerlerine gelmelerinin önüne geçildiğini belirterek "Böylece yaban hayvanlarının can ve mal kayıplarına sebep olmaları engellenirken, yaban hayvanları popülasyonu da destekleniyor" ifadelerini kullandı.

Hayvanlara sahip çıkmanın, bir insani sorumluluk olmasının yanı sıra Türkiye'nin biyolojik çeşitliliğini korumak adına da önem taşıdığını kaydeden Eroğlu, "Ecdadımızın hayvan sevgisi ve hayvanlara verdiği önemden feyzalıyor, yaban hayatının canlılarını özellikle aç bırakmamak adına gayret gösteriyoruz. Bu gayreti sadece biz değil 7'den 70'e herkes gösteriyor. Bu gayreti gösteren bütün vatandaşlara teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir