Halkbank enerji tüketimini azaltmaya çalışacak

Halkbank, sera gazı emisyonlarını düşürmek amacıyla enerji yönetim sistemi kurdu. Banka bu yolla dış ticaret açığının en önemli kalemi olan enerji tüketimini azaltmaya çalışıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Halkbank, sera gazı emisyonlarını düşürmek amacıyla etkili bir enerji yönetimi için yöntem ve prosedürleri belirleyen "ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi'ni" kurdu.

Enerji tüketimini en aza indirmek üzere hayata geçirilen sistem, aynı zamanda ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi ile entegre edilerek çevresel etkileri en aza indirecek. ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi, enerji tüketimlerini kontrol altına alacak ve kaynakların verimli şekilde yönetilmesine katkı sağlayacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Halkbank Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğlu, enerji tüketimini ve enerji kaynaklarını yöneterek verimlilik artışıyla birlikte sera gazı emisyonlarını azaltmayı hedeflediklerini belirtti.

Enerji tüketiminin dış ticaret açığında en önemli kalem olduğunu vurgulayan Taşkesenlioğlu  "Enerji maliyetlerini ve sera gazı emisyonlarını düşürme esasıyla ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemini kurduk ve ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi ile entegre ettik. Etkili bir enerji yönetimi için gereken süreç ve prosedürleri belirlediğimiz bu yapı sayesinde daha sistematik ve sürdürülebilir bir entegre yönetim sistemiyle hizmet vereceğiz. Sürdürülebilir enerji yönetiminden taviz vermeyecek ve dış ticaret açığının en büyük kalemi olan enerjinin tüketiminin azaltılması konusunda sektöre örnek olan çalışmalar yapmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir