Hedef 1 milyon metrekare orman

Türk Mermer Madem Vakfı ve İMİB, boş kalmış maden ocaklarının yerine fidan dikilmesi için mermer sektörüne çağrı yaptı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türk Mermer Maden Vakfı ve İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB), işlevini tamamladıktan sonra boş kalmış maden ocaklarının yerine fidan dikilmesi için mermer sektörüne çağrıda bulundu.

Ocak sahiplerinin başvurusu üzerine fidanları temin eden Türk Mermer Maden Vakfı ve İMİB’nin hedefi 1 milyon metrekare alanı ağaçlandırmak. Fidanlar dikildikten sonra 3 yıl boyunca denetimini yapmayı taahhüt eden vakfın amacı ise doğadan geleni doğaya geri kazandırmak.

Ocak sahalarını yeniden yaşanabilir alanlara dönüştürmeyi hedefleyen proje kapsamında mermer sektörüne seslenen Türk Mermer Maden Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ersoy Erol, tüm madencileri bu projeye omuz vermeye çağırırdı. "Başvuru sizden fidanlar bizden" diyen Erol, "Doğayı kirleten değil doğayla bütünleşen sektör olalım" dedi.

Mart-Nisan aylarının fidan dikme zamanı olduğunu hatırlatan Erol, "Ekmeğimizi çıkardığımız doğaya borcumuzu fidan dikerek ödeyelim. Madencilikle çevreciliğin birlikte çalışması gerek. Madenciler ile çevrecilerin birbirlerini anlayarak yaşamaları hatta önlerine çıkacak problemleri birlikte çözmeleri gerekli" diye konuştu.

"Doğanın bize sunduğu yer altı kaynaklarını ekonomiye kazandırmak ve istihdam sağlamak adına zorunlu olarak yapılan tahribatın gönüllü olarak telafi etmeye çalışıyoruz" diyerek sözlerine devam eden Erol, " Bu proje ocak sahalarının çevresinde yaşayanlara ve doğaya olan şükran borcumuzun bir nebze de olsa göstergesidir" ifadelerini kullandı.

Erol konuşmasında, ocak sahalarını yeniden yaşanabilir alanlara dönüştürmeyi hedefleyen proje kapsamında dünyanın en büyük ikinci mermer rezervine sahip Marmara Adası’nda ağaçlandırma faaliyetlerine bir an evvel başlayacaklarını da söyledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir