Plastik poşetlerden ücret alınarak kullanım azaltılacak

Plastik, Ambalaj ve Kauçuk Sektör Komitesi Başkanı Kağan Yeşil, plastik poşetlerin 2018 yılından itibaren yasaklanacağına yönelik yapılan haberlerine yalanlama getirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA - Bursa Ticaret ve Sanayi Odası nezdinde çalışmalarını sürdüren Plastik, Ambalaj ve Kauçuk Sektör Komitesi Başkanı Kağan Yeşil, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın bu yönde alınmış herhangi bir yasaklama kararı olmadığını söyledi.

Yeşil, "Söz konusu uygulama naylon poşet yasaklanmasına yönelik değil, 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren poşetlerin ücret karşılığında satılarak, kullanımının azaltılmasına dönük bir düzenlemedir. Sektör olarak, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Atık Yönetmeliği kapsamında plastik poşet yerine doğada yüzde 100 çözünebilen oxo-bio çözünür ve biyozbonur poşetlerin üretimi ve tüketimine yönelik çalışmalar 5 yıl önce uygulanmaya başlandı. Türk plastik ve ambalaj sektörü olarak doğa dostu ambalaj poşeti üretimi gerçekleştirmek adına Ar-Ge ve İnnovasyon araştırmalarında önemli aşamalar kaydetmekteyiz" dedi.

"Yalan haberi kınıyoruz"

Doğa dostu üretimde Avrupa'da Almanya'dan sonra lider konumda olan sektörün yapılan araştırma ve geliştirme faaliyetlerinin yanı sıra gerçekleştireceği kalkınma hamleleriyle dünya markası olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini ifade eden Yeşil, "Türk plastik ve ambalaj sektörünün gelişimini, değerini ve yüz binlerce insanın ekmek yediği sektörü hedef alan bu yalan haberi kınıyoruz. Tüketiciyi ve kamuoyunu yanıltmaya yönelik gerçeği yansıtmayan söz konusu habere itibar edilmemesi gerekmektedir" diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir