Rönesans gençlere 'Pusula' oldu

Rönesans Eğitim Vakfı, “Genç Keşif Programı Pusula” ile üniversite mezunlarına, Rönesans Holding bünyesinde iş imkanı sunacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

didem-eryar-unlu-005.png

Büyük çabalar ve zorlu sınavlar sonucunda kazandığınız; ardından yine büyük emekler harcadığınız üniversite hayatınız nihayet sona erdi! Şimdi üniversite anfilerinden iş yaşamına geçme zamanı: “Peki ama nasıl?” 

Her yıl, ülkemizde yüzbinlerce genç üniversiteden mezun oluyor. Yeni mezunların bir kısmını ise iktisadi ve idari bilimler, mimarlık ve mühendislik fakültelerinin ilgili bölümlerden diplomalarını alanlar oluşturuyor. Ancak mezuniyet sonrası kariyere başlamak öyle sanıldığı gibi kolay değil.Türkiye’nin aydınlık geleceğine ve gençlere inanan Rönesans Eğitim Vakfı, “Genç Keşif Programı Pusula” ile üniversite mezunlarına, Rönesans Holding bünyesinde iş imkanı sunacak. Türkiye’nin 81 farklı ilindeki 156 üniversiteden 11 bin başvurunun yapıldığı program için mülakatlar başladı. 

“Pusula” adı verilen kurumsal sosyal sorumluluk projesi, gençlerin, eğitim hayatı ile çalışma hayatı arasında önemli bir köprü olmaya hazırlanıyor. İktisadi ve idari bilimler, mimarlık ve mühendislik fakültelerinin ilgili bölümlerinden mezun olan gençlere 1 yıl boyunca bünyesinde çalışma fırsatı sunmaya hazırlanan Rönesans, gençleri iş hayatına hazırlamayı hedefl iyor. 

Bu henüz başlangıç 

Genç Keşif Programı: Pusula ile Rönesans’ın bir hayalinin gerçekleştiğini ifade eden REV Yönetim Kurulu Başkanı Jale Ilıcak, “Bu yıl 2015-2016 döneminde mezun olan gençlere, 1 yıl boyunca Rönesans Holding bünyesinde çalışma fırsatı sunacağız. Bunun henüz bir başlangıç olduğunu söyleyebilirim. Geleceğe dönük hedefl erimiz bunun ötesinde. Ülkemizin geleceğine ve gençlerin gücüne inanıyoruz” diyor. 

Kendi güçlerinin farkında olan ve geleceğe umutla bakacak yeni mezunları “Genç Keşif Programı: Pusula” kapsamında Rönesans Holding bünyesine dahil etmenin önemine değinen Ilıcak, sözlerini söyle sürdürüyor: “Eğitim alanında çocuklara ve gençlere yatırım yapan Vakfımız, bugüne dek 5 bin 500’ün üzerinde öğrenciye üniversite öğrenimleri boyunca karşılıksız burs verdi. İnşa ettiğimiz okullarla da pek çok kalıcı esere imza attık. Şimdi bunun bir adım ötesine geçerek, mezun olduktan sonra da gençlerimizin yanında olduğumuzu gösteren ‘Pusula’ programını oluşturduk. İş dünyası ile eğitim hayatı arasında bir ara kesit olmasını planladığımız bu program ile hedefimiz; gençlerin mesleki yeterlilik ve yetkinliklerini geliştirmelerinin yanı sıra iş kültürünü benimseyip çalışma hayatına tam olarak hazırlanmaları... Bu deneyimi, 21 ülkede 40 binden fazla çalışanıyla bir dünya markasına dönüşen Rönesans Holding’de kazanmaları, gençlerin önümüzdeki yıllarda kariyer hedefl erine ulaşmalarına da yardımcı olacak. ”

11 bin başvuru gerçekleşti 

Mayıs ayında duyurusu yapılan program kapsamında 12 ildeki 12 üniversitede düzenlenen seminerlerle çok sayıda gence ulaşıldı. Türkiye’nin 81 farklı ilindeki 156 üniversiteden 11 bini aşkın başvurunun yapıldığı programda, mülakatlar başlamış durumda. İstanbul, Ankara, İzmir, Elazığ, Adana ve Samsun’da gerçekleştirilecek mülakatlar, Eylül ayında tamamlanacak ve seçilen gençler, Rönesans Holding bünyesinde, kariyerlerinin ilk gününe “merhaba” diyecek.