VakıfBank, ikinci Sürdürülebilirlik Raporu'nu yayımladı

VakıfBank, ikinci Sürdürülebilirlik Raporu'nu yayımladı. Buna göre banka 'Karbon Saydamlık Projesi İklim Değişikliği Programı'nda "C" olan performans skorunu "B" seviyesine yükseltti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

VakıfBank, çevresel, toplumsal ve kurumsal yönetim konularındaki performansını ortaya koyduğu ikinci Sürdürülebilirlik Raporu'nu yayımladı.

Rapora ilişkin değerlendirmelerde bulunan VakıfBank Genel Müdürü Mehmet Emin Özcan, "Kurulduğumuz günden bu yana, bizlere miras kalan köklü vakıf kültürünün gücüyle finansal, toplumsal ve çevresel pek çok farklı alanda değişime karşı hızlı, yenilikçi ve güvenilir çözümler üreterek müşterilerimize, hissedarlarımıza ve ülkemize değer yaratmaya devam ediyoruz" dedi.

Özcan, "2016 yılında TEMA ile geliştirdiğimiz iş birliği kapsamında, müşterilerimize kullandırılan konut kredisi adedi ve personel sayımız kadar toplam 75 bin adet fidan dikimi gerçekleştirdik. Ayrıca, 'Karbon Saydamlık Projesi İklim Değişikliği Programı'nda "C" olan performans skorumuzu "B" seviyesine yükselttik. Tüm bu gelişmeler, iklim değişikliğiyle mücadele konusundaki duyarlılığımızı ortaya koyuyor. Yenilenebilir ve sürdürülebilir enerji projelerine büyük finansman desteği sağladık. Sürdürülebilir kalkınma konusunda uluslararası fon ve programlara entegrasyonumuzu daha da derinleştirerek hem ülkemize finansman kaynağı sağlamaya hem de şirketlerin daha çevreci teknolojilere yönelmesini teşvik etmeye devam edeceğiz" diye konuştu.