Biliyor musunuz?

Ankara Müzik Festivali'nin 4 Nisan'da başlayacağını; "Süper İyi Günler" projesini; Vakko'nun paskalya çikolatalarını; Zorlu Holding'in yarışmasında birinci Ceren'in hayallerinin gerçek olduğunu; Parker'in 130. Yıl Özel Serisi'ni biliyor musunuz?

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ankara Müzik Festivali'nin 4 Nisan'da başlayacağını…

35. Uluslararası Ankara Müzik Festivali, 4 Nisan'a Şef Rengim Gökmen yönetiminde İdilBiret solistliğindeki Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın Kara Karayev'in 100. Doğum Yılı anısına "Leyla ile Mecnun "Senfonik Şiiri ile açılacak ve ardından Necil Kazım Akses'in de 110. Doğum Yılı anısına "Orkestra Konçertosu" seslendirilecek.

Açılış sonserinin son eseriyse İdil Biret'in yorumlayacağı Çaykovski'nin 1 numaralı piyano konçertosu olacak.

Tiyatrokare'nin "Süper İyi Günler" projesini…

Tiyatrokare, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü'nde "Süper İyi Günler" projesini gündeme getiriyor. Asperger sendromu taşıyan Christopher Boone'un sıradışı öyküsünü anlatan Süper İyi Günler, dünyanın bütün asal sayılarını ve başkentlerini ezbere bilen 16 yaşındaki bir gencin, insan ilişkilerinin gizemini çözmesindeki yolculuğunu anlatıyor.

Mark Haddon'un aynı isimli  2003 Whitbread Ödüllü romanı, Simon Stephens tarafından oyunlaştırılmış ve Broadway, Londra sahnelerinde sergilenmşti. Tony, Oliver Ödülleri başta olmak üzere pekçok ödül alan oyun, dünyada birkaç ülkeyle eş zamanlı olarak  2018 Sonbaharı'ndan itibaren Ford Otosan'ın ana sponsorluğunda, T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Beko gibi kurum ve kuruluşların da desteğiyle Uniq İstanbul'da seyirciyle buluşmaya hazırlanıyor. Nedim Saban'ın dilimize kazandırdığı ve yöneteceği projenin koordinatörü ve  ikinci yönetmeni ise Halim Ercan.

Zorlu Holding'in Bir Hayal Bir Oyun Yarışması'nı…

Zorlu Holding tarafından çocukların yeteneklerini fark etmelerini sağlamak ve özgüvenlerini artırmak amacıyla düzenlenen "Bir Hayal Bir Oyun Yarışması'nda ‘Hayal Çalan Cadı' isimli hikâyesi ile birinci olan Ceren Çelik'in hayalleri, tiyatro oyunu olarak Zorlu PSM'de ilk kez izleyicisiyle buluştu. 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü için özel olarak hazırlanan oyunun senaristliğini Serdar Saatman, yönetmenliğini ise Gaye Cankaya üstlendi.

Yarışmada "En İyi Dostum Fare" adlı hikâyesi ile Öykü Çakır ikinci ve "Kendi Kendine Dünyası" hikâyesi ile Kayra Balıtatlı üçüncü oldu. İlk üçe giren çocuklar para ödülü kazanırken ilk 10'a giren çocuklara "Yaratıcı Yazarlık Eğitimi" verildi. En çok beğenilen 10 eserin yer aldığı "Miniklerin Kaleminden Kocaman Hayaller" öykü kitabı olarak da hazırlandı…

Parker'in 130. Yıl Özel Serisi'ni…

Parker, 130'uncu yılını kurucusu kâşif George S. Parker'ın adım adım gezdiği ülkelerin altın kaplama gövdesine dünya haritası olarak işlendiği ve pusula desenli 18 karatlık som altın uçlu Duofold ‘The Craft of Travelling' isimli özel serisiyle kutluyor. Kalem, el işçiliğiyle sadece bin 300 adet üretilmiş…

Vakko Chocolate'dan Paskalya'ya özel çikolataları…

Vakko Chocolate'tan Paskalya'ya özel aralarında 3 boyutlu tavşan ve civciv çikolata, küçük boy yumurtalar, orta boy renkli bonbon yumurtalar ile büyük boy el yapımı Paskalya yumurtalarının olduğu çikolatalar özel paketleri içerisinde; 3 boyutlu orta boy bonbon yumurtalar ile büyük boy yumurtalar da özel renkli asetat kutular içerisinde satışa sunuldu.

Bu konularda ilginizi çekebilir