Biliyor musunuz?

Genco Erkal'ın "Merhaba"sını; Borusan Contemporary'nin Corporate Art Awards'ta aldığı ödülü; Sacha Boutros'un CRR'deki konserini; Tofaş Bursa Anadolu Arabaları Müzesi'ni 65 bin kişinin ziyaret ettiğini biliyor musunuz?

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Genco Erkal'ın "Merhaba"sını…

Genco Erkal'ın hem uyarladığı, hem yönettiği, hem de rol aldığı yeni oyunu "Merhaba", kuruluşunun 50. yılında Dostlar Tiyatrosu tarafından sahneye konuyor.

İlk kez geçtiğimiz eylül ayında New York'ta sergilenen müzikli oyun "Merhaba"; 60. sanat yılını kutlayan Genco Erkal'ın "Benim yazarlarım" dediği Aziz Nesin, Bertolt Brecht, Can Yücel, Nâzım Hikmet ve William Shakespeare'in yapıtlarından seçmelerden oluşuyor. Oyunda Fazıl Say, Kurt Weill, Yiğit Özatalay, Arif Erkin ve Selim Atakan'ın besteleri; Özatalay'ın piyanosu ve Çağdaş Engin'in basklarneti eşliğinde seslendiriliyor. Sahne tasarımını Cihan Aşar'ın, giysi tasarımını Özlem Kaya'nın, ışık tasarımını Hakan Özipek'in yaptığı oyunun müzik yönetimini ve düzenlemesini Yiğit Özatalay, yönetmen yardımcılığını ise Emre Yetim üstleniyor. Tek perdelik "Merhaba", 27 Aralık 2018 Perşembe akşamı ise MOİ Sahne'de izlenebiliyor. Başlama saati 20.30.

Borusan Contemporary'nin Corporate Art Awards'ta aldığı ödülü…

72 ülkede 4 bindenfazla sanatçıyı bir araya getiren bağımsız marka ve iletişim ajansı pptArt'ın her yıl düzenlediği "Corporate Art Awards" (Kurumsal Sanat Ödülleri) organizasyonunda ödül kazanan sanat kurumları arasında Borusan Contemporary de yer aldı. Müze, "sergiler, etkinlikler, eğitim faaliyetleri, yeni sanat eseri siparişleri ve mekâna özgü enstalasyonlardan oluşan çok platformlu programı" ile ödüle değer görüldü. Bu yıl Corporate Art Awards'a Avrupa, Amerika ve dünyanın farklı bölgelerinden sanata destek veren HBC, Lufthansa, Fendi, British Council, Bulgari, Volkswagen, Banca d'Italia, American Express, Art Foundation Merita, Crane Museum, Fiat, Google Arts & Culture ve SFO Museum gibi çok sayıda kurum katıldı. Ödül sahipleri, müze ve sanat merkezi yöneticileri, sanatla ilgili akademisyen ve şirket temsilcilerinden oluşan, aralarında Venedik Bienali Yönetim Kurulu Üyesi Gianluca Comin, Gallerie degli Uffizi Direktörü Eike Schmidt ve MAXXI Arte Direktörü Bartolomeo Pietromarchi gibi isimlerin yer aldığı bir jüri tarafından belirlendi.

Sacha Boutros'un CRR'deki konserini …

Albümleri Grammy'e aday gösterilen, 2017'de yılın en iyi caz vokalisti seçilen, 4 oktavlık sesiyle 13 dilde şarkı söyleyebilen günümüzün caz sanatçılarından Sacha Boutros, 28 Aralık saat 20.00'da İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda. Meksikalı bir anne ve Lübnanlı bir babanın kızı olarak dünyaya gelen sanatçı ilk müzik aşkını, büyükanne ve büyükbabasından alıyor. Annesinin deyimiyle "İki yaşındayken şarkı söylüyor!" Henüz 4 yaşında piyano taburesine oturduğunda ise, tuşlara ulaşmak için yastık koyması gerekiyor. 20 yaşına geldiğinde profesyonel olarak sahne alan sanatçı Patti Austin, James Moody, Karrin Allyson, Julio Iglesias, Marvin Hamlisch, Chubby Checker, Ann Hampton Callaway, Patti Page ve Kay Starr gibi tanınmış isimlerle de sahne alıyor.

Tofaş Bursa Anadolu Arabaları Müzesi'ni 65 bin kişinin ziyaret ettiğini…

2002 yılındaki açılışından bu yana 700 binden fazla sanat ve tarih severi ağırlayan Tofaş Bursa Anadolu Arabaları Müzesi'ni bu yıl 65 bin kişi ziyaret etti. Bursa Anadolu Arabaları Müzesi içerisinde yer alan Tofaş Sanat Galerisi'nde ise dönemsel sergiler yer alıyor. Sömestr tatilinde öğrencilerin sıklıkla ziyaret ettiği Tofaş Sanat Galerisi'nde sırasıyla; Piemonte Torino Design Sergisi, 40. Yılında Tofaş ve Vehbi Koç Sergisi, Eski Hamam Eski Tas Sergisi, Oyuncak Sergisi, Zaman Makineleri Saat Sergisi ve "İşte Benim Zeki Müren" Sergisi düzenlendi. Tofaş Sanat Galerisi'nde şu anda "Kantarın Topuzu: Teraziler, Ağırlıklar, Ölçü Aletleri" sergisi ziyaretçilerin ilgisine sunuluyor. Bursa Umurbey Bilgi Parkı Kompleksi'nde yer alan Tofaş Bursa Anadolu Arabaları Müzesi'nde otomotiv sanayinin gelişimi, yüzlerce yıl öncesine ait bir tekerlekten yola çıkılarak canlı ve etkili bir anlatımla sunuluyor. İlk arabalardan Tofaş tarafından üretilen motorlu araçlara kadar bir zaman tüneline giriliyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir