Bocuse D'or, Türkiye Şampiyonu'nu arıyor!

60 ülkede gerçekleşen Bocuse d'Or, 4. kez Türkiye'yi dünyada temsil edecek şefleri seçmeye hazırlanıyor. Sirha İstanbul 2016 Otelcilik, Restoran ve Yiyecek İçecek Sektörünün Uluslararası Buluşması kapsamında yapılacak olan yarışma Kasım ayında.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

60 ülkede gerçekleşen Bocuse d'Or, 4. kez Türkiye'yi dünyada temsil edecek şeflerini seçmeye hazırlanıyor. Sirha İstanbul 2016 Otelcilik, Restoran ve Yiyecek İçecek Sektörünün Uluslararası Buluşması kapsamında gerçekleşecek olan ve sektörün en önde gelen şefleri arasına girme fırsatı veren Bocuse d'Or  24-25 Kasım 2016 tarihlerinde  İstanbul Kongre Merkezi'nde gerçekleşecek.

1987'den bu yana…

Asrın Şefi olarak seçilen Paul Bocuse tarafından oluşturulan Bocuse d'Or yarışması, 1987 yılından bu yana iki senede bir beş kıtadan önde gelen yetenekleri Lyon‘da bir araya getiriyor. Bocuse d'Or yarışması, alanlarında kendilerini geliştirmek isteyen şeflere kariyerleri için bir sıçrama tahtası sunmayı, becerilerini sergilemek için fırsat vermeyi amaçlıyor.

Tüm Dünya'dan 350 adayın katıldığı yarışmanın geçen sene Türkiye birincisi olan Mutlu Şevket Yılmaz, bu sene Mayıs ayında Avrupa elemelerinin gerçekleştiği Bocuse d'Or Budapeşte'de ülkemizi temsil etmişti.

3-509.jpg

Yarışma 24-25 Kasım'da

24-25 Kasım 2016 tarihinde İstanbul Kongre Merkezi'nde yapılacak Bocuse d'Or Türkiye yarışmasında Komite Başkanı Rudolf  Van Nunen ve aralarında Mehmet Gök, Savaş Aydemir, Tarkan Özdemir, Gürcan Gülmez'in de bulunduğu Bocuse d'Or Türkiye Komitesi 8 adayı belirleyecek. Belirlenen 8 aday arasından kazanan 4 şef Türkiye Finali'ne geçiş yapacak. 

Bocuse d'Or Türkiye Ön Seçmeleri, Sirha İstanbul Otelcilik, Restoran ve Yiyecek İçecek Sektörünün Uluslararası Buluşması çerçevesinde gerçekleştirilecek. Başvuruların http://sirha-istanbul.com/bocusedor/ adresinde bulunan başvuru formu doldurularak yapılması gerekiyor. Gerekli tüm bilgilere web sayfasından ulaşmak mümkün, son başvuru tarihi 30 Eylül.