Ehlikeyf, 10 gün caz dinleyecek

Zorlu PSM'nin tüm sahnelerinin 10 gün boyunca konserlerin yanı sıra caz, blues, elektronik, rock gibi türler arası farklı deneyimlere ev sahipliği yapacağı Zorlu PSM Caz Festivali, 3-12 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Bu sene ilk kez düzenlenen Zorlu PSM Caz Festivali'nde Grammy Ödüllü piyanist Michel Camilo ile İspanyol flamenko virtüözü Tomatito aynı sahneyi (3 Mayıs) paylaşacak. Norveçli saksafoncu Jan Garbarek (5 Mayıs), farklı coğrafyaların enstrümanlarına kendi yorumunu taşıyan Stephan Micus (10 Mayıs) da festival programında yer alacak isimler arasında olacak.

Etkinlik süresince konsept partiler, paneller, atölyeler de müzikseverleri bekleyecek. Zorlu PSM Caz Festivali'nde ağırlanacak birçok isme festival kapsamında plak pazarı, açık hava etkinlikleri, film ve belgesel gösterimleri de eşlik edecek.

Zorlu PSM'nin tüm sahnelerinin 10 gün boyunca konserlerin yanı sıra caz, blues, elektronik, rock gibi türler arası farklı deneyimlere ev sahipliği yapacağı Zorlu PSM Caz Festivali, 3-12 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Çok kültürlü projeler

Festivalin renkliliğini vurgulayan isimler arasında, minimalist klasik müzik ve post-rock'ı harmanlayan Kanadalı grup Esmerine (4 Mayıs); Alman müzisyen, prodüktör ve kavramsalsanatçı Pantha du Prince (6 Mayıs), uzun dostluklarının sonucunda çok kültürlü bir projeye imza atan üçlü Gülün /Allulli / De Raymondi (9 Mayıs) ve ABD'li indie/chamber pop ve bossa nova grubu Brazzaville (5 Mayıs) bulunuyor.

Virtüözler sahnede!

Zorlu PSM Caz Festivali kapsamında yaşayan caz efsanesi Chick Corea (12 Mayıs), ABD'li caz davulcusu Brian Blade ve Porto Rikolu caz kontrbasçısı Eddie Gomez'le beraber Ana Tiyatro'da sahne alıyor. Birçok enstrümanda usta olan sanatçı Beth Hart (10 Mayıs) da aynı sahnede festivalde müzikseverlerle buluşuyor. Okay Temiz'in (8 Mayıs) caz müziğini doğaçlamayla birleştirirken Türk folklörü ve sufi müziğinden ilham alan projesi Oriental Wind, Zorlu PSM Caz Festivali'nde ağırlanıyor.

Ayrıca Önder Focan & Şallıel Bros (11 Mayıs), Redd (11 Mayıs), Gaye Su Akyol (3 Mayıs) ve Esra Kayıkçı'nın (4 Mayıs) performanslarının da izlenebileceği Zorlu PSM Caz Festivali'nde performansların yanında birçok yan etkinlik de yer alıyor.

Anadolu'nun Kayıp Şarkıları

Nezih Ünen imzalı belgesel film Anadolu'nun Kayıp Şarkıları, 7 Mayıs'ta müziklerinin canlı performansı ve filmden görüntüler eşliğinde yeniden sahneleniyor. Anadolu müziğini tanıtmayı amaçlayan bu proje, farklı yörelerden müziklerin özgün düzenlemelerini sunuyor. Orkestra üyelerinin arasında projenin düzenlemelerini de üstlenen Alp Ersönmez ve Serhat Ersöz ile birlikte İzzet Kızıl, Sarp Maden, Mert Önal, Hasan Gözetlik, Ali Yılmaz, Göksun Çavdar ve Anadolu'nun Kayıp Şarkıları filminin yapımcısı ile yönetmeni olan Nezih Ünen bulunuyor.

Konser takvimi

3 Mayıs - Gaye Su Akyol - Studio

3 Mayıs - Michel Camilo & Tomatito - Ana Tiyatro

4 Mayıs - Esmerine - Drama Sahnesi

4 Mayıs - Esra Kayıkçı - Studio

5 Mayıs - Brazzaville Ön-grup: In Hoodies - Studio

5 Mayıs - Jan Garbarek Group Feat. Trilok Gurtu - Ana Tiyatro

6 Mayıs - Pantha du Prince, warm-up: Ah! Kosmos, after party: Mabbas - Studio

7 Mayıs - Anadolu'nun Kayıp Şarkıları "Canlı" - Drama Sahnesi

8 Mayıs - Okay Temiz Oriental Wind - Drama Sahnesi

9 Mayıs - Gülün / Allulli / De Raymondi - Drama Sahnesi

10 Mayıs - Beth Hart - Ana Tiyatro

10 Mayıs - Stephan Micus - Drama Sahnesi

11 Mayıs - Önder Focan & Şallıel Bros. "Funkbook" - Studio

11 Mayıs - Redd - Drama Sahnesi

12 Mayıs - Chick Corea Trio with Brian Blade & Eddie Gomez - Ana Tiyatro