Ehlikeyf mekânlarda da "sanata bi yer" var!

Doğuş Grubu, "Sanata Bi Yer" projesiyle işlerini sergileyecek, tanıtacak bir alan bulamayan gençlerin yaratıcı çalışmalarının sergilenmesi için mekânlarını galeriye çeviriyor. Projeye dahil yerler sanatın hayatın içine karıştığı galerilere dönüşüyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası, D-Marin Uluslararası Klasik Müzik Festivali, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Ana Sponsorluğu, Göbeklitepe Ana Sponsorluğu ve Ara Güler Müzesi gibi projelerle Türkiye'de kültür ve sanatın gelişiminin önemli destekçilerinden biri olan Doğuş Grubu'nun sosyal sorumluluk projelerinden biri olan "Sanata Bi Yer" ikinci yılında daha da geniş kitlelere ulaşmayı hedefliyor. Proje, Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerine çalışmalarını Doğuş Grubu'na ait mekânlarda sergileme ve sanatseverlerle buluşturma olanağı sunuyor.

Doğuş Grubu, "Sanata Bi Yer projesi" ile işlerini sergileyecek, tanıtacak bir alan bulamayan gençlerin yaratıcı çalışmalarının sergilenmesi için mekânlarını galeriye çeviriyor. Projeye dahil olan Doğuş Grubu'na ait mekânlar sanatın hayatın içine karıştığı canlı galerilere dönüşüyor.

546 öğrenci bin 263 çalışma

"Sanata Bi Yer" projesi kapsamında, bugüne kadar http://sanatabiyer.com adresine girerek üye olan 546 öğrencinin, bin 263 farklı çalışması web sitesine yüklendi. Siteye üye olanlar arasında 120 öğrencinin resim, fotoğraf, enstalasyon, heykel, baskı-edisyon gibi farklı disiplinlerdeki 209 çalışması Doğuş Grubu'na ait mekânlarda sergilendi.

Doğuş Grubu, Sanata Bi Yer projesiyle öğrencilerin bu projeden kazançlı çıkmasına da olanak tanıyor. Proje kapsamında satış ilişkisinin hiçbir aşamasına dahil olmadan, işleri satın almak isteyenlerle işlerin sahiplerinin bilgilerini paylaşma konusunda aracılık ediyor.

Davet sırasında yaptığı açılış konuşmasında Sanata Bi Yer'in geldiği nokta ve projenin başarısına değinen Doğuş Grubu CEO'su Hüsnü Akhan şunları söyledi:

Hedef buluşturmak

"Doğuş Grubu olarak iki yıl önce hayata geçirdiğimiz ‘Sanata Bi Yer' projesi kapsamında, hayal güçlerinin eseri olan çalışmaları sergilemeleri için istek duyan öğrencilerle yeni yetenekler keşfetmek isteyen sanatseverleri buluşturmayı hedefledik. Kendine yer arayan farklı disiplinlerden çok sayıda yaratıcı çalışmayı başta restoranlarımız ve oteller olmak üzere galeriye dönüştürdüğümüz mekânlarımızda sergilemeye devam ediyoruz. Bu işlerin fark edilmeye, projenin tanınmaya ve sanatseverlerin dikkatini çekmeye başladığını gördükçe yaptığımız işin doğruluğuna olan inancımız daha da artıyor.

Bizim için rakamlardan çok daha önemli olan konu, yaratıcı ruha sahip bu gençlerimizi daha da cesaretlendirmek, onların ilham almalarına, birbirlerine ilham vermelerine ve profesyonelliğe adım atmalarına yardımcı olmaktır. Proje kapsamında yaratıcı işleri satın almak isteyenlerle işlerin sahiplerinin bilgilerini paylaşma konusunda da aracılık ediyoruz. Projeye dahil olan ve mekânlarımızda sergilenen işlerin satılmasını ve öğrencilerin bu projeden kazançlı çıkmasını arzu ediyoruz. Biz bu projeyle, öğrencilerin akademik ve profesyonel gelişmelerine her anlamda destek olmayı amaçladık ve bu konuda da çalışmalarımızı hız kesmeden sürdürüyoruz.

Kültür-sanat yatırımları sürecek

Toplumsal refah düzeyini geliştirmek için çalışan ve gelişimin her açıdan sürdürülebilirliğini sağlamaya her zaman özen gösteren gruplardan biri olarak ‘Sanata Bi Yer' ile birlikte, müzikten fotoğrafa, resimden arkeolojiye, kültür-sanat alanındaki tüm sosyal sorumluluk projelerimizi geliştirerek bu alandaki yatırımlarımıza devam edeceğiz."