Ehlikeyf'in lezzetli hayat notları…

Barilla'dan kutlama; Günaydın, Göcek'te; Kızılay'dan limonata; Lav'dan kavanoz; O'Learys Özdilek'te; Philips Izgara; 2 asırlık Ronnefeldt; Seyidoğlu'ndan 350 ürün; Silverline ocak; TAV Passport'lulara ücretsiz internet; Venedik'te gastronomi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

Barilla, Dünya Lazanya Günü'nü İtalyan lezzetleriyle kutladı

Barilla, 29 Temmuz Dünya Lazanya Günü'nü Big Chefs'le birlikte Aqua Florya Alışveriş ve Yaşam Merkezi'nde düzenlediği Barilla Workshop ile kutladı. Barilla'nın Executive Chef'i Fabio Foltran, Dünya Lazanya Günü'ne özel mönüyü katılımcıların beğenisine sunarken, İtalyan mutfağının sırlarını da paylaştı.

Şef Foltran'ın mönüsünde başlangıç yemeği olarak "bruschetta pomodoro", ana yemek olarak "Barilla lazanya" ve tatlı olarak da "tiramisu"ya yer aldı. 

Günaydın Steakhouse ve Kasap, D-Resort Göcek'te

D-Resort Göcek içinde hizmet veren restoranlara bir yenisi daha katıldı. Günaydın Steakhouse ve Kasap, D-Resort Göcek'teki yeni şubesinde et severlere hizmet vermeye başladı.

2-650.jpg

D-Marin Göcek'te açılan Günaydın, bot ve teknelere kasap bölümünden satış da gerçekleştiriyor. Ahşap özel dekorasyonları ile dikkat çeken Günaydın Steakhouse, butik otel anlayışıyla çalışan D-Resort Göcek tarafından işletiliyor.

Kızılay'dan içinde mineralli su olan limonata

Tük Kızılay'ı, mineralli su ile limonatanın lezzetini birleştirerek Kızılay Limonata adıyla satışa sundu. Konuyla ilgili Kızılay tarafından yapılan açıklamada diyetisyen Esra Candemir, özellikle yaz aylarında ter ile atılan su ve minerallerin kaybını telafi etmek için maden suyu ve mineralli suların sağlıklı bir seçim olacağını söyledi. Candemir, "Sade olarak tüketemeyenler için kilo sıkıntısı veya diyabet rahatsızlığı yok ise doğal mineralli sudan üretilmiş, gazsız limonlu içecek Kızılay limonata katkı maddeli, boyalı içecekler yerine tercih edilebilecek sağlıklı bir içecek alternatifidir" dedi.

3-498.jpg

Minerallerin insan hayatının sağlıklı bir şekilde devam etmesi için çok önemli fonksiyonları olduğunu belirten Candemir, "Hücrelerin sağlıklı olabilmesi ve fonksiyonlarını yerine getirebilmesi için minerallere ihtiyacı vardır. Vücuttaki enzimsel işlemlerde görev aldıkları gibi, çeşitli şekilde düzenlemelere de yardımcı olabilir. Kan oluşumu, sağlıklı sinir fonksiyonları ve diğer birçok faaliyet için vücut; mineralleri kullanır" diye konuştu.

LAV'dan yeni kavanoz çeşitleri

Sonbahar, kışa taşımayı hayal ettiğimiz tüm sebze ve meyveleri çeşitli yöntemlerle saklama ve farklı lezzetlere dönüştürmek için hazırlama  zamanı.

                        cats-151.jpg

Bu lezzetleri ilk günkü gibi taze ve lezzetini kaybetmeden koruyabilmenin en sağlıklı yolu ise cam kavanozlar kullanmak. Bu nedenle LAV tarafından tasarlanan Laura, Mercan ve Sera kavanozları, bakliyattan turşuya tüm gıdaları sağlıkla korumayı amaçlıyor.

İsveçli spor restoran zinciri O'Learys Avrupa yakasında

İsveç, Norveç, Danimarka, Almanya, İspanya ve Singapur'dan sonra İstanbul'da da hizmete giren O'Learys'in ikinci şubesi Levent Özdilek Park AVM'nin terasında açıldı.

10.00 - 01.00 saatleri arasında, 600 kişilik kapasitesiyle hizmet veren O'Learys'te yer alan 50 adet ekran ve 3 adet dev perdeden futbol, basketbol, voleybol, tenis gibi gibi spor dallarının maçlarını, mönüde yer alan birbirinden farklı içecekleri yudumlarken izleyebilmek mümkün.

4-394.jpg

Amerika'da çalıştığı restoranda yiyeceklerin, içeceklerin ve sporun uyumundan çok etkilenen Jonas Reinholdsson ülkesi İsveç'te, Boston'da tanıştığı kız arkadaşı Anne O'Learys ile birlikte O'Learys'i kurmuş. Mekânda bilardo masaları, ayak bilardosu sahası, araba yarışı simülatörleri, langırtlar, masa tenisi ve mini golf sahası da bulunuyor.

Philips Izgara ile sağlıklı yemekler

Yüksek sıcaklık plakalarıyla gıdaların lezzetini korumayı amaçlayan Philips Izgara, 3 farklı kullanım şekli ile besinlerin kolaylıkla hazırlanmasına imkân tanıyor. Ayarlanabilir termostatı (70°C - 230°C) ile her türlü yiyecek kullanılabilen Philips Izgara, hızlı ısınan ve ısıyı sabit tutabilen yüksek gücü ile de kullanıcılarına zaman kazandırıyor.

5-267.jpg

Çoklu ızgara sistemi ile üç farklı fonksiyonu bir arada barındıran Philips Izgara'nın temaslı ızgara konumu et, balık, sebze ve sandviçler için çift taraflı hızlı pişirmeye olanak veriyor. Fırın konumu ise pizzalar hazırlamayı sağlarken domates ve kabak gibi sebzelerin üzerinde etrafa bulaştırmadan peynir eritmeyi mümkün kılıyor.

Açık konumu ile küçük bir barbeküye dönüşen Philips Izgara, bulaşık makinesinde yıkanabilen plakaları ile kullanım sonrası temizlikte de kolaylık sağlıyor.

Ronnefeldt, 190 yıldır çay üretiyor

1823 yılında Johann Tobias Ronnefeldt tarafından kurulan Teehaus Ronnefeldt, 190 yılı aşkın zamandır çay üretiyor. Çaylar, Hindistan, Sri Lanka, Çin, Tayvan ve Japonya dahil olmak birçok bölgeden Ronnefeldt'in çay uzmanları tarafından el ile toplanıp harmanlanıyor.

7 jenerasyondur üretim yapan marka, sentetik aromalar kullanmıyor ve abaka ağacından üretilen yenilenebilir filtre materyalleri ve geri dönüştürülebilir paketleme materyalleri ile de ekolojik dengeye zarar vermeyecek şekilde tasarlanıyor.

10-037.jpg

Bunun yanı sıra üretimde kullandığı tüm elektrik yüzde 100 yenilebilir enerji kaynaklarından karşılanıyor.

Organik çay yetiştirilmesini destekleyen marka Türkiye'de The Ritz-Carlton İstanbul, St. Regis İstanbul, Jumeirah Bodrum Palace, Rixos Premium Bodrum, D-Hotel Marmaris, Çırağan Palace Kempinski İstanbul, Conrad İstanbul, JW Marriott Ankara, Hilton İstanbul, The İstanbul Edition otellerinde sunuluyor.

Ronnefeldt çayları La Patisserie Lune (Nişantaşı), Milano Gourmet (Nişantaşı), Şütte (Nişantaşı), Doğa Şarküteri (Etiler), Santral Şarküteri (Bebek), Gurmeköy (Acıbadem), Gimtaş (Suadiye), Kardeşler (Kuzguncuk), Şanlık (Caddebostan, Beylerbeyi) satış noktalarından da temin edilebiliyor.

Seyidoğlu Baklavaları 350 farklı ürün sunuyor

Seyidoğlu Baklavaları 3 farklı mağaza konsepti ile 350 farklı ürününü tüketicilerine sunmaya devam ediyor. 1952 yılından bu yana geliştirdiği mönüsüyle müşterilerine hizmet veren Seyidoğlu Baklavaları, Anadolu mutfağının en özel zenginliklerinden olan baklava ve tatlı çeşitlerini A'la, Vusta ve Suğra mağazalarında misafirlerine sunuyor.

6-232.jpg

Seyidoğlu mağazalarında tatlı ve kahvaltı çeşitlerinin yanı sıra sektörde kendisine özel reçeteleriyle kuru pasta, sütlü tatlı ve özel gün pasta çeşitlerinin dışında Osmanlı ve dünya mutfaklarından yemek seçenekleri bulunuyor.

Seyidoğlu, 4 bin metrekare üretim tesisinde gelenekseli modern ile harmanlayarak yepyeni tatlar üretmeyi amaçlıyor.

Silverline'dan emniyetli ve fonksiyonel ocak

Silverline Ankastre'nin yeni ocak modeli CS5335B01, otomatik gaz kesme emniyeti sayesinde ocakta pişen yemek taşsa dahi olası tehlikeleri ortadan kalkıyor.

7-156.jpg

Cam yüzeyi ve emaye ızgara kolayca temizlenebiliyor... Siyah ve beyaz cam alternatifi ile tasarlanan ocakların yandan kontrol paneli kullanımda konfor sağlıyor. şık tasarımları ile tüm dekorasyon tarzlarına uyum sağlıyor

TAV Passport üyelerine ücretsiz internet

Havalimanlarında güvenlik ve pasaport noktalarında hızlı geçiş, ücretsiz lounge kullanımı, ücretsiz otopark ve vale, duty-free ve restoranlarda indirimler, özel şoförlü transfer ve daha pek çok ayrıcalığı içeren TAV Passport Kart, üyelerine tüm dünyada yaklaşık 50 milyon noktada kablosuz internet ayrıcalığını da sunuyor.

TAV Passport Kart üyeleri kendilerine gelecek e-postadan iPass uygulamasını indirerek mobil cihazlarından ücretsiz olarak sınırsız internet erişimine sahip olabiliyor…

8-141.jpg

TAV İşletme Hizmetleri Genel Müdürü Ali Bora İşbulan "TAV İşletme Hizmetleri olarak İstanbul Atatürk Havalimanı'nda edindiğimiz deneyimle geliştirdiğimiz çözümleri bugün demiryolları ve denizyolları gibi farklı ulaşım modlarında ve küresel ölçekte sunuyoruz. Konforlu ve hızlı bir seyahat beklentisi olan misafirlerimiz için yola çıktıkları noktadan varış noktalarına kadar her aşamada ayrıcalıklı bir hizmet sağlıyoruz. Bugün 18 bine yakın üyesi bulunan TAV Passport Kart, özellikle havalimanlarında kusursuz bir seyahat deneyimi sunuyor. Günümüzde internet erişimi ve her an bağlı kalabilmek önem kazandı. Uluslararası iş ortaklarımızla işbirliği yaparak misafirlerimiz sınırsız, güvenli ve yaygın internet erişimi sağlamaktan dolayı mutluluk duyuyoruz. Üyelerimizin seyahatlerini yakından takip ederek ihtiyaçlarını tespit edip kartımızı daha anlamlı kılmak için en uygun çözümleri geliştirmeye devam edeceğiz" diyor.

Dünyanın en geniş kablosuz internet ağı olan iPass uygulaması, tek kurulumla 100'den fazla ülkede havalimanları, oteller, tren istasyonları, feribotlar ve restoranları da kapsayan 50 milyondan fazla noktada kesintisiz ve güvenli internet erişimi sunuyor.

Venedik San Clemente Palace Kempinski restoranları

Venedik'te bulunan San Clemente Palace Kempinski, restoranları, barları ve farklı mekânlarıyla, misafirlerine farklı lezzet deneyimleri yaşatmayı hedefliyor. San Clemente Palace Kempinski'de Gurme Restoran Acquerello, Insieme Restoran ve La Dolce Restoran isimli mekânlar yer alıyor.

9-097.jpg

Gurme Restoran Acquerello, adanın özel iskelesinin yanında konumlanan terasında İtalyan tatlarını ve Akdeniz mutfağı spesiyallerini sunuyor. Insieme Restoran, Venedik'te kahvaltı için öneriliyor… La Dolce Restoran ise Venedik'te odun fırınında pizza pişiren birkaç restorandan biri...  Aynı zamanda barbekü, Venetiancicchetti La Dolce'nin menüsünde yer alıyor.

San Clemente Palace Kempinski'nin restoranlarının yanı sıra 3 barı bulunuyor. Bu barlarda klasik ve geleneksel içkiler servis ediliyor.