Ehlikeyf'in lezzetli hayat notları…

Özyeğin Üniversitesi'nde Eylül ayı boyunca atölye çalışmaları; Paşabahçe'den sosyal medya yarışması; "Social Sports Pub & Kitchen"da farklı eğlence anlayışı hedefleniyor; Sürdürülebilir gıda için paydaşlar bir araya geliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME


Özyeğin Üniversitesi Eylül ayı atölye çalışmaları

Özyeğin Üniversitesi ile mutfak sanatları okulu Le Cordon Bleu'nün Eylül ayı boyunca düzenlenecek atölye çalışmalarına katılanlar "Çikolata, Akdeniz Mutfağı, Dana Strogonof ve Armutlu Krep, Croissant ve Brioche" tariflerini öğrenecekler. 3 Eylül'de başlayacak atölyeler, Le Cordon Bleu'nun Özyeğin Üniversitesi'ndeki Mükemmellik Merkezi tesislerinde gerçekleşecek. Atölyelerin içerik ve programları şöyle:

Akdeniz Mutfağı Atölyesi (3 Eylül 2016 / 10:30 – 17:00)
Dana Strogonof ve Armutlu Krep Yapım Teknikleri  (5 Eylül 2016  / 15:00 – 18:00)
Çikolata Yapım Teknikleri  (20 Eylül 2016 / 12:00 – 15:00)
Croissant ve Brioche Atölyesi (24 Eylül 2016 / 10:30 – 17:00)

3-513.jpg
Paşabahçe sosyal medya yarışması düzenliyor

Paşabahçe düzenlediği "Hayata Paşabahçe'den Bak" adlı sosyal medya yarışmasıyla, camdaki damlaları odağına alan yaratıcı ve eğlenceli fotoğrafları www.hayatapasabahcedenbak.com'da yer alan haritaya taşıyor. Bu yarışmaya katılmak isteyenlerin Paşabahçe ürünlerinin altında yer alan damlaları odağına alarak çektikleri fotoğrafları, konum bilgileri ile birlikte Instagram hesaplarından #hayatapasabahcedenbak ve #pasabahce etiketleriyle paylaşmaları yeterli olacak.

6-236.jpg
"Social Sports Pub & Kitchen" farklı bir eğlence anlayışı amaçlıyor

Purl Group bünyesinde yer alan "Social Sports Pub & Kitchen" müşterilerine farklı bir eğlence anlayışı sunmayı amaçlıyor. 08:00 itibariyle kapılarını açan "Social Sports Pub & Kitchen"da kahvaltı etmek, her öğlen farklı olarak çıkan set mönüsünden tatmak; burger ve makarna çeşitlerinin yanı sıra nachos, şnitzel, sosis, fish&chips, tavuk kanatları ve salata seçeneklerinden oluşan yemekler ve farklı kokteylleri deneyimlemek mümkün. Tüm spor müsabakalarının izlenebileceği Karaköy'deki mekân, 08:00-22:30 saatleri arasında mutfak hizmeti veriyor.  

8-143.jpg
Sürdürülebilir gıda için paydaşlar bir araya gelecek

Sürdürülebilirlik Akademisi ve TÜGİS işbirliği ile gerçekleştirilen Sürdürülebilir Gıda Konferansı ikinci yılında Dünya Gıda Günü Buluşması birleştirildi. 18 Ekim tarihinde İstanbul Swissotel'de gerçekleştirilecek olan buluşma, gıda sektörünün tüm paydaşlarını bir araya getirmeyi hedefliyor.

Gıda Konferansı'nda ‘'Sürdürülebilir Gelecek İçin Sürdürülebilir Gıda" ilkesi ile gelişim modellerinin ortaya koyulması ve gelişim modellerine yön verecek çalışmalar yapılması hedefleniyor. Sürdürülebilir Gıda Sektörünün paydaşları konferansta bugünün gıda ile ilgili sorunlarına bütünsel bir yaklaşımla öncülük etmeyi, sürdürülebilir gıda dönüşümünü, değişen parametreleri ve hedefleri, gıda sektöründe değişen iş modelleri ve tüketici davranışlarını tartışacaklar.

Gündem yoğun

Sürdürülebilir Gıda Konferansı'nda ayrıca sürdürülebilir gıda için yeni yasal düzenlemeler ve teşvikler, tüketici davranışları ile gelen değişim, sürdürülebilir gıda için finansman, sürdürülebilir tedarik zinciri, sürdürülebilir gıda için tarımın önemi ve yerel gıdaların korunması gibi pek çok konu gündemde olacak.

Sürdürülebilir Gıda Konferansı 2016'da, TC Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, TC Kalkınma Bakanlığı, TC Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, TC Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve ayrıca FAO (Gıda ve Tarım Örgütü) işbirliklerinin yanı sıra, özel sektörün önemli markaları da çözüm ortağı olarak yer alıyor.

Sürdürülebilir Gıda Konferansı ile ilgili detaylı bilgiye http://surdurulebilirgidakonferansi.com internet sitesi üzerinden erişmek, program detaylarını takip etmek mümkün.