Gastronomi, turizm, kültür-sanat sektörlerine destek fırsatı

Bu zor günlerde sığındığımız yerlerden biri edebiyat; bir de daha çok gezmeye, dolaşmaya, sosyal hayatın içinde olmaya dikkat etmeliyiz ki oteller, restoranlar, kültür-sanat merkezleri yani gastronomi, turizm, eğlence sektörleri hayat bulsun...

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Okudunuz, şair Attilâ İlhan "rüya bu ya" adlı şiirinde sevgiliye bir akşam hazırladı. Bu zor günlerde sığındığımız yerlerden biri edebiyat; bir de eskisinden daha çok gezmeye, dolaşmaya, sosyal hayatın içinde olmaya dikkat etmeliyiz ki oteller, restoranlar, kültür-sanat merkezleri yani gastronomi, turizm, eğlence sektörleri hayat bulsun... 14 Şubat Sevgililer Günü bunun için bir fırsat. İşte bu özel gün için özel mönüler hazırlayan kutlama seçeneklerinden birkaçı… Önce restoranlar:

Da Mario Kalamış'ta İtalyan lezzetleriyle kutlama

İtalyan mutfağının İstanbul'daki adreslerinden Da Mario, Kalamış'ta romantik buluşmalara ev sahipliği yapmak için özel hazırlanan Sevgililer Günü mönüsünde geniş seçenekler sunuyor. Da Mario'nun mönüsü, kan portakal ve avokado carpaccio ile sunulan yengeç salatası, taze enginar ve badem pesto ile servis edilen pancarlı ravioli ile başlıyor. Ana yemek olarak ise yeşil sebzelere sarılı dil balığı rulo ve balkabağı yatağında dana yanak sunuluyor. İtalyan tatlısı, Marsala Zabayon, kavrulmuş fındıklı beze ve vişneli pandispanyadan oluşuyor. Misafirler 14 Şubat için hazırlanan bu lezzetleri mönü olarak ya da arzu ederlerse ayrı ayrı da sipariş verebilecekler. Ayrıca, Sevgililer Günü mönüsünün yanı sıra dilerlerse Da Mario'nun iki ayda bir yenilediği bölgesel mönüden de tercih yapılabilecek. Da Mario, Piemonte bölgesinin geleneksel yemeklerini yorumlayarak hazırladığı "Sapori Del Piemonte'' adlı mönüsünde deniz ürünlerinden kırmızı ete varan farklı lezzetleri bir araya getiriyor.

Delimonti'de Sevgililer Günü için yerel lezzetler

Gastronomi market ve restoran konseptini bir arada sunan Delimonti de Sevgililer Günü'ne özel sürprizler hazırlayanlar arasında. Sevgililer Günü'nü Delimonti'de kutlamak isteyenler; kış mönüsüne özel pırasa beğendili kuzu, çıtır mantı, cevizli erişte, karidesli buğday gibi alternatifleri tercih edebilecekler. Gastronomi markete özel lezzetleri deneyimlemek isteyen misafirler ise; elliden fazla artizan lokal peynir çeşidi arasından seçip, acı reçel eşleştirmeleri ile lezzet kazandıracakları peynir tabakları ve Türkiye'nin farklı bölgelerine özel kuru et, sucuk gibi ürünlerden hazırlanan şarküteri tabaklarını kendi zevkleri doğrultusunda oluşturabilecekler.

Demirören İstiklal Palas'ta Aşk Şarkıları çalacak

Sirk konseptli dekorasyonu, performans sahnesiyle tanınan Demirören İstiklal Palas Re-Pub Restoran , 14 Şubat Sevgililer Günü'ne özel mönüsünde öne çıkan lezzetler arasında ahtapot carpaccio, kinoalı mücver, kadayıfa sarılı ılık keçi peynirli salata, fırınlanmış tavuk but yer alıyor. Re-Pub Restoran'ın "Love is in the air" konseptli gecesinde Ceren Gündoğdu akustik performansıyla sahnede olacak. "İçinden Aşk Geçen Şarkılar" adını verdiği repertuarı ile yerli ve yabancı birçok şarkıyı seslendirecek olan Gündoğdu, eski Yeşilçam şarkıları da söyleyecek.

Go Meso, çekilen polaroid fotoğrafları da hediye edecek

Asya kültürüne ait farklı lezzetleri meraklılarıyla paylaşan Go Meso'nun özel olarak hazırlanan "Sevgililer Günü Mönüsü" patatesli samosa, sebze ve et çeşitlerinin geleneksel pişirme tekniği ile hazırlandığı Moğol Barbeküsü, mango sufle ve iki adet yerli içecekten oluşuyor. Gecenin sonunda Go Meso fotoğrafçısının objektifine takılan çiftlerin polaroid fotoğrafları da ücretsiz olarak kendilerine takdim edilecek.

Kitchenette'ten özel Angel & Devil Cake

Kitchenette'te Şef Hazer Amani'nin yorumları ile yenilenen mönüsünün yanı sıra Sevgililer Günü'ne özel hazırlanan romantik pastalar yer alıyor. Kitchenette, Sevgililer Günü sürprizi olan Angel & Devil Cake için ilhamını mönüsündeki Devil's Food Cake'ten alıyor. En büyük aşkların karşı kutupların birbirini çekmesiyle yaşandığını düşüncesinden yola çıkan Kitchenette, bitter çikolatalı Devil's Food Cake'i, 14 Şubat'a özel bir sunumla misafirlerine sunacak. Angel & Devil Cake'teki bitter çikolatalı pastaya; pancarlı biscotti kırıntıları, vanilyalı dondurma ve pişmaniye eşlik edecek. Kitchenette menüsünün diğer tatlılarından Red Velvet Cake meyveli kekin lezzetini, kayısı püresinin ekşi ve tatlı tadıyla birleştiriyor. Red Velvet Cake'in ateş kırmızısı ve yumuşacık pandispanya katmanlarının arasındaki kayısı püresini ise kar beyazı, vanilyalı mascarpone kreması tamamlıyor.

Tom's Kitchen İstanbul, özel bir mönü hazırladı

Şef Tom Aikens'ın İngiliz brasserie konseptiyle hizmet veren restoranı Tom's Kitchen İstanbul, Sevgililer Günü'ne özel bir mönü hazırladı. Tom's Kitchen İstanbul'un şefi Berke Kurtbay'ın Tom Aikens ile birlikte hazırladığı menünün başlangıcında "Waldof salatası" sunuluyor. Hemen ardından kahverengi tereyağı, taze baharatlar ve ışgın otu çektirmesi ile hazırlanan "kestaneli risotto" servis edilecek. Ana yemek için iki farklı alternatif sunan Tom's Kitchen İstanbul'un ilk seçeneği, pancar ve patates graten, sote brüksel lahanası ve çektirilmiş dana suyu ile servis edilen "dana pirzola". Diğer seçenek ise deniz mahsulü severlere hitap eden; taze baharatlı polenta, ızgara kuşkonmaz, portakal ve kakule sos ile sunulan "tavada somon fileto". Mönünün sonunda ‘Crème Anglaise' ve taze meyveler ile hazırlanarak gelen çikolatalı sufle yer alıyor.

Zuma, Japon mutfağının lezzetlerini deneyimletmeyi amaçlıyor

Çağdaş Japon mutfağının temsilcilerinden Zuma, Sevgililer Günü'nde, Japon mutfağının tüm lezzetlerini misafirlerine deneyimletmeyi hedefliyor. Şef Rainer Becker tarafından yaratılan Zuma, zengin sushi çeşitleri, ızgara deniz mahsulleri ve dinlendirilmiş et çeşitlerinin yanı sıra, narenciye ve sarımsak soslu ıstakoz carpaccio, miso soslu ördek göğüs, ev yapımı turşu ile Kore baharatlı kuzu pirzolası, acılı zencefil soslu ızgara Şili levreği gibi lezzetler sunuyor. Gecenin sonunu tatlıyla noktalamak isteyen sevgilileri, Hindistan cevizli dondurma ile yeşil çaylı muzlu kek, vanilyalı dondurma ile servis edilen karamelli ılık çikolata kekine ek olarak Zuma mutfağının özel seçimlerinden oluşan paylaşımlık tatlı tabağı bekliyor.