Gaziantep lezzetleri Shangri-La Bosphorus'ta

Gastronomi dalında Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü'nün (UNESCO) "Yaratıcı Şehirler Ağı"na dahil edilmeye hak kazanan Gaziantep'in dünyaca ünlü mutfağından örnekler, Shangri-La Bosphorus'ta 8 Ekim'e kadar lezzet meraklılarını bekliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Gaziantep mutfağı, Shangri-La Bosphorus (IST TOO), Istanbul'un ödüllü Executive Şef'i Olivier Pistre'nin Fransız dokunuşları ve Gaziantep'in deneyimli şefleri Ragıp Güzelbey ve Doğa Çitçi'nin hazırladığı özel mönü ile Gaziantep Yemek Festivali IST TOO'da.

20 yılı aşkın süredir Michelin yıldızlı restoranlarda görev yapan, International Catering Cup yarışmasında 2014 yılında Fransa Sampiyonu, 2015 yılında ise Dünya Sampiyonu olan Fransız Şef Olivier Pistre, Gaziantep Mutfağı'na olan hayranlığını festivale özel hazırladığı mönüye yansıttı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Mutfak Sanatları Eğitim Merkezi'nin kurucusu ve belediyenin danışman koordinatörlüğünü yapmakta olan Ragıp Güzelbey, 53 yılı aşkın süredir Gaziantep, Türk ve dünya mutfakları üzerinde araştırmalar yapıyor ve "Antep mutfağı çeşitliliği, farklı aromaların birbirleri ile buluşmasıdır" şeklinde yorumluyor.

25 yıldır aşçılık mesleğini sürdürmekte olan Doğa Çitçi ise Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin Koordinatör Şefliğinde görev alırken Güzelbey liderliğinde gerçekleştirilen Paris merkezli UNESCO'da yaptığı sunumlarla Gaziantep kültürünü dünyaya tanıtıyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in katıldığı özel bir davetle başlayan Türk Havayolları sponsorluğundaki Gaziantep Yemek Festivali'nde katmerden kebap çeşitlerine, baklavadan çorbalara kadar pek çok yöresel lezzet 8 Ekim'e kadar sunuluyor.