Menülerini yenilediler

Da Mario, Kilimanjaro, La Boom, Lacivert, Mezzaluna restoranları yeni kış menülerini açıkladı…

YAYINLAMA
GÜNCELLEME


Da Mario, turunçgillerden ilham alan; Kilimanjaro, ıspanak kökü ve portakallı ılık kerevizli; La Boom portakal soslu karamelize keçi peynirli pancar salatası ve Belçika usulü midyeli; Lacivert, portakal ve rezeneli levrek marin ve susam ve haşhaşla kaplanmış, mühürlenmiş tuna balığı da bulunan, Mezzaluna Venedik Karnavalı Sokak Lezzetleri'nden yola çıkan lezzetlerin de yer aldığı yeni menülerini açıkladı…

Da Mario

Da Mario'nun "Gli agrumi in cucina" isimli menüsünde misafirler, turunçgillerle hazırlanan dört farklı lezzetten dilediklerini tercih edebiliyor. Bu lezzetler arasında yer alan "salmone affumicato con finocchi, agrumi e caviale" rezene, narenciye ve somon havyarını buluşturuyor. Karabiber, dana bacon, karalahana ve pecorino peyniri ile hazırlanan limon aromalı linguine; "linguine al limone e pepe, bacon, cavolo nero e pecorino" bir diğer yeni yemek.
Farklı turunçgiller kullanılarak oluşturulan reçetelerden bir diğeri "stracotto di anatra al balsamico con arance rosse e carciofi". Düşük sıcaklıkta pişirilen ördek, balzamik sos, kan portakalı ve enginarla hazırlanıyor. Kumkat ve vanilyalı krema ile hazırlanarak bademli dondurma eşliğinde sunulan sıcak bademli kek "tortino alle mandorle e kumquat" ise menünün tatlı alternatifi olarak yer alıyor.

Kilimanjaro

Kilimanjaro, mevsimsel olarak değişen menüsüne yeni lezzetler ekledi. Bu lezzetler arasında tahinli süzme yoğurt ve susamla servis edilen ıspanak kökü ve tarhun aromalı süzme yoğurt ve kavrulmuş taze tarhunlu cevizle servis edilen portakallı ılık kereviz de yer alıyor. Et severler için dana yanak, kısık ateşte uzun süre pişirilerek, kereviz püresi, kavrulmuş file badem ve Amasya elması ile lezzetlendiriliyor. Menünün bir diğer lezzeti; etli pazı sarma ise uzun süre fırında pişirildikten sonra taze kekikli süzme yoğurt ile servis ediliyor. Yöresel lezzetleri de yorumlayarak hazırlayan Kilimanjaro, dövme keşkek'i haşlanmış nohut ile sunuyor. Tuzlu karamelli sütlü çikolatalı pay ve manda kaymaklı acıbadem tatlısı da damakları tatlandırmak için.

La Boom

Executive şef Berke Kurtbay'ın hazırladığı La Boom menüsünde "portakal soslu karamelize keçi peynirli pancar salatası", "Belçika usulü midye", "narenciye sos ile kızarmış deniz mahsülleri tabağı", "yaban mersini soslu tavada kaz ciğeri", "tava sosu ile lezzetlenen bonfile, trüflü patates püresi ve sote ıspanak" lezzetleri yer alıyor.

"Brioş ekmeğinde beyaz yengeç eti ve avokado mousse", "kremalı kuskus ve kimyonlu yoğurt ile servis edilen ızgara kuzu karski", "misket limonlu risotto, ızgara kuşkonmaz ve tarhunlu tava sos ile kahverengi tereyağında sotelenmiş deniz tarağı", "trüflü peynirli makarna", "ev yapımı yeşil elma ve ördek ravioli" lezzetlerinin yanı sıra "vanilla bean creme brulee" ve "New York cheesecake" yeni menünün diğer lezzetleri arasında…

Lacivert

Executive Şef Hüseyin Ceylan ve ekibinin yeni menüsünün başlangıçlarından "tarama" ve "ayvalı pilaki" yer alıyor. "Portakal ve rezeneli levrek marin", hardal ile marine edilerek portakal, greyfurt, rezene ve dereotu ile zenginleştiriliyor. Bir diğer yeni başlangıç alternatifi "susam ve haşhaşla kaplanmış, mühürlenmiş tuna balığı", krem sos ve yeşilliklerle birlikte servis ediliyor. "Portekiz usulü karides tava" ise, orman mantarları, çeri domates ve bebek ıspanak lezzetlerini buluşturuyor.

Yenilenen menüde makarna tutkunlarının beğenisine sunulan "Alfredo soslu deniz mahsullü mafalda"; kalamar, karides ve midyenin bir araya gelişiyle lezzetleniyor. Kırmızı et severler için menüye eklenen "dana bonfile"; fırınlanmış bebek patates, sarımsak ve ızgara mantar ile birlikte servis ediliyor. Lacivert'in yeni menüsünde "fırınlanmış tahin helvalı kek" de yer alıyor.

Mezzaluna

Venedik Karnavalı'nın sokak lezzetlerinden ilham alarak oluşturduğu yeni menüsünü 15 Mart'a kadar sunacak olan Mezzaluna'nın bu menüsü, İtalyan şef Fabio Brambilla tarafından "Cibi di Strada del Carnevale Venezia" ismiyle oluşturuldu. Menüde, Venedik mutfağının favorilerinden "polenta", sotelenmiş orman mantarlarıyla hazırlanarak spesiyal menüde misafirlerin beğenisine sunuluyor. Karnavalın sevilen sokak lezzeti "'trapizzino' al sugo di polpette e mozzarella" da menüde yerini alıyor. İtalyan köfteleri, manda sütü mozzarella ve hafif acılı domates sos, pizza ekmeğinde sunuluyor.
Deniz ürünü severlerin damak zevkine hitap eden "'fagiolata' con calamari prezzemolati"; ızgara marine kalamar, maydanoz pesto ve bombay fasulye ragu'yi bir araya getiriyor. "Latte cotto con 'chiacchere' e gelato caramello" ise yemeği tatlı ile bitirmek isteyenler için. Yeni menü, İstinyePark ve Acarkent şubelerinde servis ediliyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir