Restoranlar, özel mönüler hazırlıyor

14 Şubat için misafirlerine dünyanın dört bucağından mutfakların yemekleriyle farklı lezzet deneyimleri yaşatmayı öneren restoranlara bu güne özel hazırladıkları Sevgililer Günü kekleri, pastaları ile pastaneler de destek veriyor…

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Asitane Restaurant’da Osmanlı mutfağı

Asitane Restaurant, Osmanlı Saray Mutfağı’nın lezzetlerinden oluşan bir mönü sunuyor. Bu konuda Topkapı ve Edirne Saray mutfaklarının yemek, tatlı masraf kayıtları, önemli saray ziyafetlerinin defterleri, surnameler, yabancı devlet görevlileri, seyyahlar ve çeşitli meslek gruplarının Osmanlı yaşam tarzına ilişkin kaleme aldığı kitaplardan yararlanılıyor. Asitane, Sevgililer Günü için Osmanlı Saray kayıtları, Helvahane defteri ve 1889 yılında basılan ‘’Mecma-ül Âdâb’’ isimli kitaptan yararlanarak hazırladığımız özel bir mönü hazırlamış:

İskorpit balığı çorbası (1539), karidye pilakisi (XV. yy. karides, havuç, soğan, sarımsak ve sirkeli zeytinyağlı pilaki, gerdaniye sebze ve baharatlarla lezzetlendirilmiş kuzu gerdan sarması, siyah erik asidesiyle), hums lokması (1469, kuş üzümlü, çam fıstıklı ve tarçınlı nohut ezmesi), istiridye külbastısı (1844), pekmezli ayva dolması (1539, zırhla kıyılmış kuzu ve dana kıyması, pirinç, baharlı bitkiler, çam fıstığı, kuş üzümü ve pekmezli fırında ayva dolması) veya  kaz kebabı (1539, ağır ateşte fırınlanmış Çankırı kazı, kıtır yufka içerisinde ve bademli pilav yatağında, levzine (1539, badem helvası),  sembuse (1650, misk, ceviz, badem ve tarçınlı tatlı).


Akdeniz deniz ürünleri Capricorn’da

Akdeniz’in geleneksel tatlarını modern şehir ruhuyla bütünleştirmeyi amaçlayan Capricorn, Sevgililer Günü’nde DJ Hakkı Baba’nın performansının da yer aldığı bir program sunuyor. Çiftler bu özel günde tercih edebilecekleri paylaşımlı tabak seçenekleriyle isteyebiliyorlar. Mönüde Akdeniz mavi yengeç; ince kıyım yeşillikler, tütsülenmiş kırmızı biber ve frenk soğan ile sunuluyor. Capricorn’un menüsüne eklenen yeni tatlardan; fırınlanmış balkabaklı hamsi, karamelize soğan ve maydanozla harmanlanırken, kalamara acı sos ve aioli eşlik ediyor. Oreo, susamlı fudge ve tahinli dondurma ile servis edilen balkabaklı çheesecake, çikolata kâsesinde tahinli mus tatlı olarak geliyor.

Fenix’te Güney Amerika mutfağı bekliyor

Mekân tasarımında Zeynep Fadıllıoğlu imzası taşıyan Fenix’te Şef Mert Şeran’ın hazırladığı mönüde küçük tabaklarda guacamole & nachos, tuna tartar; popcorn karides çiftlerin tercih edebileceği paylaşımlı alternatifler arasında yer alırken ana yemeklerde deniz levreği & yaban mantarları ve buharda midye & acılı köri-hindistancevizi sos deniz mahsulleri severlerin damak zevkine hitap ediyor. Kırmızı etin farklı sunumlarla yer bulduğu mönüde zencefilli dana bonfile & stir-fry sebzeler, soya ve mirin marine ördek & hoisin-erik sos ve biberiyeli kemiksiz kuzu pirzola & naneli bezelye püresi yer alıyor…

Geleneksel Anadolu lezzetleri Kiva’da

Geleneksel Anadolu mutfağının lezzet yelpazesini özüne sadık kalarak misafirleriyle buluşturmayı hedefleyen Kiva, 14 Şubat’ı sevdikleriyle birlikte geçirmek isteyen tüm konuklarını, bomontiada ve Sandal Bedesteni şubelerinde bekliyor. Kiva’nın yenilenen kış mönüsünde Şef Deniz Şahin’in özel reçeteleri yer alıyor. Mönüde, fellah köftesinden peynirli Girit mezesine, favadan mercimek dondurmaya, levrek marinden kış ezmesine kadar meze seçenekleri bulunuyor. Ara sıcaklarda ise tereyağlı ciğer, içli köfte ve muska böreği var. Ana yemeklerde abugannuş, kuzu şiş, alinazik, kül bastı, kuş mantısı, pehli ve halep işi kebap yer alırken, günün özel tatlı mönüsünde incirli hurma tatlısından ve kaymaklı ekmek kadayıfına uzanan geleneksel tatlı seçenekleri bulunuyor.

Qurabiye’de güne özel tarifler

Qurabiye, yılın en romantik gününe özel tasarladığı pasta, cupcake ve kurabiyelerle katılıyor. Sevgiliye yazılan mesajla bezenen "Konuşan Cupcakeler" ve "Zarf Kurabiyeler", şekerden güllerle bezenen vişne dolu "Camelia Pasta", kırmızının her tonuyla hazırlanan "Romance" bu ürünler arasında…

Kalpli kekler ve kurabiyeler TickerDaze’de

TickerDaze, 14 Şubat Sevgililer Günü’nde kalp şeklindeki ıslak kekleri satışa sunuyor. Sevgililer Günü konseptli kurabiyeler ise sıcak bir kahve yanında Tickerdaze’in ikramı… TickerDaze, İstanbul Atatürk Havalimanı dış hatlar terminali, Bodrum Milas Havalimanı iç hatlar terminali ve UNIQ İstanbul içinde yer alan Foods in the Woods’ta hizmet veriyor.