Uluslararası İstanbul Çay Festivali, 5-6 Mayıs'ta

İki gün boyunca çay kokan bir içerikle tüketicilerle buluşacak Uluslararası İstanbul Çay Festivali'nde ücretsiz çay tadımları, farklı ülkelerin çaylarıyla tanışma, workshoplar, atölyeler, sektörün duayen isimleriyle söyleşiler ve müzik yer alacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye'nin en sevilen ve sudan sonra en çok içilen içeceği olan çay, International Istanbul Tea Festival'de (Uluslararası İstanbul Çay Festivali) İstanbullularla buluşacak. 5-6 Mayıs'ta İstanbul Bilgi Üniversitesi santralistanbul Kampüsü'nde gerçekleştirilecek festivalin ana sponsoru Doğadan…

İki gün festivalde ücretsiz çay tadımları, farklı ülkelerin çaylarıyla tanışma, workshoplar, atölyeler, edebiyat dünyasından yazar, çizerler ve sektörün duayen isimleriyle söyleşiler, sürpriz show'lar ve müzik yer alacak.

"İçinden çay geçen şarkılar"

Yazar Yekta Kopan, "İçinden çay geçen şarkılarla yazarlık yolculuğu"nu anlatacak. Ayrıca Ot Dergisi yazar ve çizerlerinden Onur Ünlü, Murat Menteş, Rewhat ve Kutup Şimşek gibi isimlerle söyleşiler gerçekleştirilerek, edebiyat ve sanatın çayla ilişkisi iki gün boyunca dile getirilecek.

Çay Demleme Şampiyonu

Türkiye Çay Demleme Şampiyonu Aytül Turan, "iyi çay demlemenin püf noktaları"nı uygulamalı olarak anlatırken, çay kültürünü geliştirmek isteyenler için İstanbul Bilgi Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Dilistan Shipman, farklı kültürlerden hiç bilinmeyen çayları anlatacak.

Ücretsiz ulaşım imkânı

Festival günlerinde katılımcılara kolaylık sağlamak için Mecidiyeköy Trump AVM ve Beşiktaş İskelesi'nden ücretsiz ulaşım imkânı sunulacak. Festival programı ve bilet bilgileri çok yakında açıklanacak.

Bu konularda ilginizi çekebilir