Yeni yıla doğru yılbaşı gecesi seçenekleri I

Yılbaşı, yeni umutlar, yeni hayaller demek… Bu geceyi, evin dışında program yaparak özel kılmak isteyenler veya hediye arayışında olanlar için farklı seçenekler bugünden itibaren her Pazartesi bu köşede…

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Yeni yıl yaklaştıkca, aklıma hep O. Henri'nin o çok bilinen öyküsü gelir... Çocukluk yıllarımdan kalan, belleğimde etrafı yılbaşı çiçekleriyle, sırça süslerle bezenmiş o öykü... Hani iki sevgili varmış... Yılbaşı yaklaştığında birbirlerine hediye alacaklar, ama paraları yokmuş... Kadının çok güzel, upuzun saçları varmış, bu nedenle de adam, onun için altın işlemeli bir toka düşünüyormuş, adamın ise güzel bir saati varmış, ama kayışı kötüymüş, kadın da altın bir kayış almak istiyormuş... Bunu nasıl gerçekleştirebilecekler? Kadın, o güzelim saçlarını kestirip satmış, adam da saatini... Ve yılbaşı gecesi buluştuklarında kadının başında bir bere varmış, adam da bileklerini kazağının altında gizliyormuş... Birbirlerine hediyelerini verdiklerinde de gerçek ortaya çıkmış...

O. Henry'nin bu duygu yüklü öykünü kimbilir kaç defa okudum ve yılbaşılarla birlikte daima hatırlarım. Yılbaşıyla ilgili çocukluğumdaki masallardan anımsadığım kardan kadınla kardan adamın öyküsü vardır bir de... Şehrin ortasındaki gölün bir ucunda kardan adam, bir ucunda da kardan kadın yapmıştır çocuklar... Öyle güzel olmuşlardır ki, bütün şehir onları konuşmaktadır...

Tabii ki onlar da böylelikle birbirlerinden haberdar olmuşlardır... Kardan adam kardan kadını, kardan kadın kardan adamı çok merak etmeye başlamıştır...

Ve tam geceyarısı, saatler yeni yıla geçerken her ikisi de diğerine gitmeyi planlarlar yine birbirlerinden habersiz... Ancak, farklı yollardan gidecek, buluşamayacaklardır o gece... Ve sabah olup güneş çıkınca, erimeye başlayacaklar, gölün sularına karışınca ancak orada sonsuza dek birleşeceklerdir…

Yılbaşı, yeni umutlar, yeni hayaller demek… Bu geceyi, evin dışında program yaparak özel kılmak isteyenler için seçenekler bugünden itibaren her Pazartesi bu köşede…

Da Mario

İtalyan mutfağının temsilcilerinden Da Mario, “La Zucca In Cucina'' isimli özel yılbaşı menüsünü 31 Ocak tarihine kadar misafirlerinin beğenisine sunuyor. Da Mario misafirleri, yılbaşı dönemine özel hazırlanan menüdeki 5 farklı lezzetten dilediklerini tercih edebiliyor.

“La Zucca In Cucina” spesiyallerinin başlangıcında porçini mantarı, zencefil ve kestane ile hazırlanan balkabağı çorbası “Crema di Zucca Allo Zenzero con Funghi Porcini e Castagne” yer alıyor. Pizzalara “Pizza con Zucca Mozzarella di Bufala, Pinoli, Rosmarino e Pancetta” ile bir yenisi daha ekleniyor.

“Risotta All'Amarone con Zucca, Fiori e Pistacchi”, “Stinco di Agnello e Zucca al Forno con Purea di Sedano” menüde yer alan diğer lezzetlerden. Tatlı severler için hazırlanan “Cheesecake di Zucca, Ricotta, Noci, Semi e Sciroppo D'Acero” ise ricotta peyniri, badem, tohum ve akçaağaç şurubu ile hazırlanıyor.

Delimonti

Gastronomi market ve restoran konseptini evrensel mutfak anlayışı ile birleştiren Delimonti, yılbaşı için özel bir menü hazırlamış. Restoranda saat 20.30 – 01.00 arasında bir buzuki grubu da performans sergileyecek.

Yılbaşı menüsünde kabak sıyırma, fava, atom, dolmadaki, pirpirim tarator, fesleğenli girit ezme, caciki, hardallı patates salatası, humus ve mamzana gibi yöresel lezzetlerden oluşan başlangıç tabağı bulunuyor. Hemen ardından ikram edilen Delimonti salata, peynir dolgulu ızgara kalamar veya saganaki ile…

Ana yemek olarak iki farklı seçeneğin sunulduğu menüde ızgara somon, ızgara kabak, roka ve sarımsak ile lezzetlendirilirken kestaneli yılbaşı hindisi iç pilav, buharda pişmiş sebzeler ve özel sos ile servis ediliyor. Tatlı olarak çikolatalı sufle veya profiterol tercih edebilen misafirler, gecenin ilerleyen saatlerinde işkembe veya mercimek çorbası alabiliyor.

Godiva

Godiva, yeni yıl için özel bir koleksiyon tasarladı. Sevilen kış tatlılarından esinlenen Godiva'nın Yeni Yıl Koleksiyonu, Belçika çikolatasıyla kaplanmış ‘'mini-pastalar'' formunda, tek lokmalık çikolatalardan oluşuyor.

Koleksiyon, Bitter Çikolatalı ve Pikan Cevizli Turta, Bitter Çikolatalı ve Vanilyalı Armut Tatlısı, Çikolatalı Fudge gibi farklı kültürlerdeki geleneksel kış tatlılarından ilham alıyor.

Godiva Yeni Yıl Koleksiyonu'nun kutuları ise Emily Carew Woodard tarafından yeni yılın pozitif ruhunu taşıması amaçlanarak tasarlandı. Koleksiyonda yeni tasarımların yanı sıra ikonik Gold kutuları, trüf koleksiyonları, eğlenceli çikolata takvimleri, şık hediyelik eşyalar da yer alıyor...

Grand Hyatt İstanbul

Grand Hyatt İstanbul bünyesinde yer alan 34 Restaurant ve Dining Room iki farklı kutlama seçeneği sunuyor. 34 Restaurant'ın şefleri tarafından yeni yıl gecesine özel olarak hazırlanmış açık büfede mezeler, Akdeniz esintisini yansıtan başlangıçlar, fırında hindili pilavın başta olduğu birbirinden farklı et seçenekleri yer alıyor.

DJ performansı ile başlayacak gecede yılbaşı yemeği süresince İngilizce, İspanyolca, Yunanca ve Türkçe şarkılarıyla Vural Kaya ve orkestrası sahne alıyor. Gecenin ilerleyen saatlerinde misafirleri Oryantal Show bekliyor.

Dining Room'da ise yılbaşı, 5 aşamadan oluşan set menü ve gece yarısı büfesi ile karşılanacak. Ev yapımı ançüez ile zeytin tapenadeli rokalı kereviz püresinin sunulduğu iştah açıcı lezzetler ile başlayan geceye ara sıcaklar ve trüflü arancini, kimyon tohumlu fasulye püresi, havuç, fırınlanmış arpacık soğan ve et suyu ile ızgara edilmiş dana bonfile eşlik ediyor.

Hilton İstanbul Maslak

Hilton İstanbul Maslak, 31 Aralık gecesi için hazırladığı yılbaşı balosunda Şevval Sam ve orkestrasının müzikleri eşliğinde gerçekleşecek 5 aşamalı gala yemeği ile misafirlerini balo salonunda ağırlıyor. 3 farklı müzik programı ile öne çıkan yeni yıl balosu her tarzda eğlenceyi tek bir programda buluşturmayı amaçlıyor. Şevval Sam ve orkestrasının konseri, Purple Hand Band Orkestrası'nın caz repertuarı, 2019'un ilk saatlerinde ise DJ Ongun Kösedağ'ın performansı bu kapsamda programda yer alıyor.Yeni yıl balosunda 5 aşamalı yeni yıl gala yemeği (limitsiz yerli içki ile), süit ve delüks odalarda çift kişilik konaklama ve yeni yıl kahvaltısı ile birlikte de alınabiliyor.

Kilimanjaro

Kilimanjaro, yılbaşı gecesi için paylaşımlık bir menü hazırladı. Menüde yer alan Kars gravyeri & Divle Obruk peyniri, isli pırasa, siyez bulguru salatası ve humus, Kilimanjaro yorumuyla harmanlanarak sunuluyor. Ara sıcaklarda yer alan kalamar tava, ızgara cibes otu, ezine peyniri ve hardal sosla lezzetlendiriliyor. Keçi peynirli muska böreğine ise badem, hurma ve tarhun eşlik ediyor.

Seçenekli olarak sunulan ana yemeklerden firik pilavlı çıtır tandır, uzun süre kısık ateşte pişirilen kuzu etinden hazırlanıyor ve bademli firik pilavı eşliğinde servis ediliyor. Balık severlerin de unutulmadığı menüde rezene ve yeşil elma salatasıyla birlikte sunulan kâğıtta levrek yer alıyor. Menünün finali ise ceviz, bitter çikolata ve sütlü dondurma ile servis edilen tahinli sıcak kek yapıyor.

La Petite Maison

La Petite Maison, sadece 25 – 31 Aralık tarihleri arasında servis edilecek yeni yıla özel menü hazırladı. Yeni yıl menüsünde beyaz Alba Trüf, tereyağ ve taze kekik ile “Maccheroncini”, bebek enginar, patates, siyah zeytinler ve cherry domatesler ile “Kalkan Balığı” ve közlenmiş kabak ve kestane ile hazırlanan “Costoletta Milanese” bulunuyor.

“Safran ve Enginar Soslu Ricotta Peynir Dolgulu Casoncelli”, kereviz kökü ve ağır ateşte pişirilmiş rezene ile “Izgara Somon”, balkabağı ve keçi peyniri ile “Pırasalı Risotto” ana yemekler arasında. Menüde “Mont Blanc” ve ‘'Çikolata Soslu Profiterol'' ise tatlı olarak sunuluyor.

Wish More Hotel Istanbul

Wish More Hotel Istanbul yılsonu menüsünde Kestaneli Hindi But Sarma iç pilavla birlikte sunuluyor. 200 gram hindi but, 100 gram istiridye mantarı, 40 gram haşlanmış kestane, 20 gram kuru soğan, taze kekik ve biberiye ile pişirilen Kestaneli Hindi But Sarma'nın yanında servis edilen iç pilavı hazırlamak içinse 100 gram pirinç, 10 gram kuru soğan, 10 gram tereyağı, 5 gram kuşüzümü, 5 gram dolmalık fıstık, toz tarçın, yenibahar, karabiber ve tuz gerekiyor.

Sotelenmiş mantar, soğan ve kestane karışımının fileto olarak açılan hindi budun içine yerleştirilip rulo olarak sarıldığı Kestaneli Hindi But Sarma, taze baharatlarla tatlandırıldıktan sonra 180 derecelik fırında 30 dakika kadar kızartılıyor. Bu sırada yanında servis edilen iç pilavı hazırlamak için pirinç ve soğan tereyağında kavruluyor. Kaynamakta olan tavuk suyunun ilave edildiği pilav, diğer malzemeler ve baharatlar da eklenerek servise hazır hale getiriliyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir