Binlerce keklik ve sülün doğaya salındı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünce yürütülen yaban hayvanlarının yaşam ortamlarıyla korunması çalışmaları kapsamında, bu yıl 102 bin 600 keklik ve sülün üretilerek doğaya salındı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'de 8 kanatlı hayvan üretim merkezi olduğunu belirtti.

Bu merkezlerde geçen yıl 97 bin 200 keklik ve sülün üretilerek tabiata bırakıldığını ifade eden Eroğlu, "Bu yıl da 85 bin kanatlı yaban hayvanı üretip tabiata salmayı planlamıştık. Ancak bu yıl üretilen keklik ve sülün sayımız, 102 bin 600 oldu. Böylece hedef sayımızı bir hayli aştık. Bu olumlu gelişmeler tabiatın desteklenmesi için de oldukça önemli." değerlendirmesinde bulundu.

''Kaçak avlanma sonucunda kanatlı yaban hayvanlarında önemli azalmalar görüldü''
Eroğlu, Türkiye'de geniş yaşam alanına sahip keklik ve sülünlerin, tarım ürünlerinde, ağaçlarda görülen zararlılarla biyolojik mücadele açısından doğaya büyük fayda sağlayacağını bildirdi.

Bilinçsiz ve aşırı tarım ilacı kullanılması sonucu kanatlı yaban hayvanlarının yaşam alanlarının bozulduğuna dikkati çeken Eroğlu, şunları kaydetti:

"Bilinçsiz ve kaçak avlanma sonucunda kanatlı yaban hayvanlarının popülasyonlarında önemli azalmalar görüldü, bazı türlerin nesli tehdit altına girdi. Bakanlık olarak yaban hayatının korunması, geliştirilmesi, bu alanlardan şuurlu, planlı faydalanılması, sürdürülebilir bir yönetim anlayışıyla gelecek nesillere intikalinin sağlanması için hassasiyet gösteriyoruz. Bizler kanatlı ve memeli yaban hayvanı üretip, uygun yaşam ortamlarına salmak suretiyle yaban hayatını destekliyoruz."

Bu konularda ilginizi çekebilir